Érzékeny aktákat loptak az Europol hágai központjából

2024. március 28. 08:46

Szőrén-szálán eltűntek az Europol ügyvezető igazgatójának és más magas rangú tisztviselőknek az aktái.

2024. március 28. 08:46
First Flagship Report Of The European Financial And Economic Crime Centre

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

A Politico értesülése szerint 2023 nyarán eltűnt jó pár rendkívül érzékeny akta az Europol hágai központjából. Az eltűnt akták a bűnüldöző szervek felső vezetőinek személyes adatait tartalmazta. A lap birtokába jutott egy belső ügynökségi jelentés, amely szerint Catherine De Bolle, az Europol ügyvezető igazgatójának és más magas rangú tisztviselőknek a papíralapú személyi aktái valamikor szeptember előtt „szivároghattak ki”. 

2023 szeptember 6-án az Igazgatóságot arról tájékoztatták, hogy az Europol több alkalmazottjának személyes papíralapú aktái eltűntek.

– olvasható a feljegyzésben. 

Tekintettel az Europol bűnüldöző hatóságként betöltött szerepére, a személyzet aktáinak eltűnése súlyos biztonsági és adatvédelmi incidensnek minősül. Egyelőre nem tudni, hogyan került Európa központi bűnüldöző hatósága ilyen zűrzavarba.

Az Europol az Európai Unió egyik legnagyobb ügynöksége. Koordinálja a főbb nemzetközi nyomozásokat és műveleteket a nemzeti rendőri hatóságokkal és partnerekkel, például az Interpollal és az Egyesült Államok FBI-jával.

A belső feljegyzés szerint az európai adatvédelmi biztost is értesítették az esetről, csakúgy, mint a személyzet azon tagjait, akiknek az aktái érintettek. A lapnak adott nyilatkozatában az európai adatvédelmi biztos azt mondta, hogy „ebben a szakaszban nem kommentálhatja a folyamatban lévő ügyeket”. Az Europol sajtóirodája sem kívánta kommentálni a lap kérdéseit, mondván, hogy „nincsenek abban a helyzetben, hogy kommentálják” belső ügyeket.

***

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Nasi12
2024. április 01. 20:42
Kicserélték a putyinéval amikor elfogató parancsot adtak ki ellene.:)
2024. április 01. 20:30 Szerkesztve
papíralapú... 21. század.
bagira002
2024. április 01. 19:18
Brüsszeli korrupt fészekre jellemző bizonyítékok eltűnnek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!