Szakértő: Szabadságharc vár az európai nemzetekre

2024. január 09. 07:06

„Európai rendszerváltásra van szükség, amelynek Magyarország az élharcosa lehet” – mutatott rá a XXI. Század Intézet legfrissebb elemzése.

2024. január 09. 07:06
null

„Európa a népesség- és gazdaságvolumene ellenére évszázadokon át tudott más, kiterjedtebb kultúrák felett fölénnyel rendelkezni annak köszönhetően, hogy kritikai szemlélettel és folyamatos innovációra való törekvéssel rendelkezett. A 21. század eleje óta azonban minden egyes megmérettetésén elvérzett” – mutat rá elemzésében a XXI. Század Intézet.

Mi lehet Európa lemaradásának oka?

A fentiek „oka valószínűsíthetően abban keresendő, hogy Európa abban bízott, a régmúlt eredményeire támaszkodva átvészelheti az új kor új típusú próbatételeit, így a gazdasági, technológiai és hadipari versenyképességének növelése helyett az ideológiai és morális ügyek képviseletére helyezte a hangsúlyt” – derül ki az elemzésből, amely szerint

Az európai döntéshozatal ennek ellenére egyáltalán nincs összhangban az uniós polgárok által megfogalmazott elvárásokkal és igényekkel.”

Mint írják: az európai uniós intézményrendszerben „a demokrácia elvesztette legfőbb erényét, miszerint az a népakaratot tükrözi, sőt mi több, megvalósítja. Helyette az önös pénzügyi és idegen érdekek kiszolgálása történik”. 

„Az unió történetében eddig példátlan módon az ideológiai alapon történő számkivetés felülírja a tagállamok közötti szolidaritás alapelvét, míg Európa önként mond le szuverenitásáról a világpolitikai porondon s fosztja meg magát attól, hogy saját történetének alakítója legyen. A szerkezeti problémák miatt nem túlzás a felvetés, hogy történelmi síkon meghozandó döntés születik majd az idei európai parlamenti választáson Európa sorsára vonatkozóan” – fogalmaz az elemzés.

Európának és az európai nemzeteknek ugyanis szabadságharcukat kell vívniuk”

– teszik hozzá.

A XXI. Század Intézet elemzése teljes egészében ide kattintva olvasható.

***

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. január 12. 20:08
„Európai rendszerváltásra van szükség, amelynek Magyarország az élharcosa lehet” Meg vagytok ti húzatva! Eszetekbe se jusson lázadni a zsidó uralom ellenében, mert nagyon hamar Gáza sorsára juthat Európa is! Magyarország főleg, mint szilárd zsidó birtok.., amelyet már egy évszázada az új zsidó hazaként kezelnek...
Akitlosz
2024. január 09. 16:35
Magyarország szabadságharcban eddig még nem győzött. Ráadásul az országot egy labanc, unionista, szemita kormányzat vezeti, amelyik nem kedveli a Petőfi Sándor féléket.
Héja
2024. január 09. 10:14
Felebarátaim, szívből ajánlom MIchael Houellebecq "Megsemisülni" c. remek könyvét a francia felső közép- és a poltikai osztály rohadásáról. (Most jelent meg). Döbbenetes írás.
Türelem
2024. január 09. 09:52
Hálátlan nép a magyar.......nem becsülte meg a szovjetek általi felszabadítást, a szabadságot, a jólétet, egyenlőséget meghozó kommunista hatalmi struktúrát......most sem becsüli meg, hogy ismételt felszabadítás után a nemzet végre felemelheti a fejét, egyenrangú, szuverén, az igazi amerikai álmot, kiteljesülést, gazdagságot, a szegénység, a társadalmi különbözőségek felszámolását, a klasszikus morális értékrendszerek stabilizálását garantáló rendszer részévé válhatott. Az előző vazallusi léttel ellentétben immáron nem Moszkvában mondják meg, hogyan éljenek az emberek, az oroszok előírták, kivel kereskedjünk, kivel álljunk szóba, kik legyenek a barátaink, s kik az ellenségeink. Vége ennek a gyarmati létnek, s mégsem örülnek az emberek....s nem értik meg, hogy az ellenzék az ország, a nép érdekeiért dolgozik lázasan.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!