Tüzet gyújtott egy férfi a Trump-pernek otthont adó New York-i bíróságon

2023. december 14. 21:29

Az incidens során 17 ember szenvedett kisebb sérüléseket, amelyeket feltehetően a tűzoltó készülék használatából származó irritáló hatás okozott.

2023. december 14. 21:29
null

Egy férfi szándékosan gyújtott tüzet a New York-i legfelsőbb bíróság épületében, ahol jelenleg Donald Trump polgári perének tárgyalása zajlik, aminek következtében 17 ember könnyebben megsérült – olvasható a Guardienen.

A bíróság szóvivője elmondta, hogy 

a férfi délután negyed öt körül gyújtotta fel a bírósági iratokat a Lower Manhattanben, a Centre Street 60. szám alatt található épület negyedik emeletén, majd egy tűzoltó készülékkel eloltotta azt.

A bírósági adminisztrációs hivatal szóvivője, Al Baker nyilatkozatában elmondta, hogy a tűzoltóság reagált, és a bírósági épület három emeletét kiürítették. Súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés, és az ismeretlen férfit letartóztatták.

17 ember szenvedett kisebb sérüléseket, amelyeket feltehetően a tűzoltó készülék használatából származó irritáló hatás okozott. Két embert, egy őrmestert és egy bírósági tisztviselőt egy helyi kórházba szállítottak az ABC7 New York szerint. A legtöbb sérült bírósági tisztviselő volt.

Az incidens órákkal azután történt, hogy a volt amerikai elnök polgári jogi csalási ügyében a tanúvallomások befejeződtek az épület harmadik emeletén. Az ügy záróbeszédei a jövő hónapban kezdődnek. Egyelőre nem volt arra utaló jel, hogy a tűznek köze lenne a Trump-perhez.

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY / AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2023. december 15. 02:36
Vigyázzon MAGÁRA elnök úr!!!! Ne hogy Kennedynek nézzék!!!!:)
Kozmosz
2023. december 14. 23:08
Majd ezt is Trumpra fogják, felbujtásért.
Takagi
2023. december 14. 22:35
Biztos fázott.
bornemissza-3
2023. december 14. 22:23
Aki Trumpot nem akarja, az most nézzen széjjel és nézze meg mi van körülötte. Ezt még egy ciklusban Amerika nem éli túl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!