„Egy napon vagy egy órán belül újabb két babát veszíthetek el” – kritikus állapotok uralkodnak az al-Sifa kórház gyermekosztályán

2023. november 13. 18:21

„Tegnap 39 csecsemőm volt, mára 36-an maradtak” – mondta el a Reutersnek a gyermekosztály vezetője.

2023. november 13. 18:21

Telefonos interjút adott Mohamed Tabasha, az al-Shifa kórház gyermekosztályának vezetője a Reutersnek.

Mint nyilatkozta, „tegnap 39 csecsemőm volt, mára 36-an maradtak. 

Nem tudom megmondani, hogy meddig tarthatnak ki. 

Egy napon vagy egy órán belül újabb két babát veszíthetek el. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy 39 csecsemőt fogok egymás mellé fektetni egy ágyra, mindegyiket más-más betegséggel”.

A koraszülötteket, akik egyenként 1,5 kilogrammnál kevesebbet nyomnak, olyan inkubátorokban kell elhelyezni, ahol a hőmérséklet és a páratartalom az egyéni szükségleteiknek megfelelően szabályozható.

A lap azt is megjegyezte: a kórház kapujában tankok állnak.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a szakértők közül többen egyetértenek abban, hogy a Hamász tudatosan használja a Gázai övezetben tartózkodókat „élő pajzsként”, és tudatosan telepíti föld alatti fegyverraktárait és parancsnoki vezetési pontjait kórházak vagy iskolák alá. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 13. 19:37
Mintha a Hamasz tehetne arról, hogy a semelyik országhoz sem tartozó Gázai övezet egy zárt koncentrációs tábor. Pedig nem. Éppen azért van háború, hogy valami változzon és a világ odafigyeljen. Kompromisszumkész tárgyalásokkal semmit nem lehet elérni, lásd az elmúlt évtizedek tapasztalatait. Arra reménytelen várni. Előbb jön el a zsidókhoz a messiásuk. :-)
backsplash
2023. november 13. 19:29
Az ártatlanság ott időbeli kategória. A csecsemőből állatot nevelnek az állatok. Nő, gyerek, mind gyilkos fajzat, csak az a kérdés, mikor.
alenka
2023. november 13. 19:11
Ártatlan pici kis lelkek....amennyiben valaki- valami itt újra ír, hogy terroristák lesznek ...vagy csak palesztinok, tudjátok, én kurvára leszarom... Gyerekek és szebb, méltó életre érdemesek.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. november 13. 18:44
fejezd le őket megoldódik a problémád mocskos muszlim geci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!