Kiderült: valószínűleg ezért nem sikerült megtalálni Suhajda Szilárdot

2023. május 30. 17:44

Kollár Lajos szerint az agyi ödéma következményeként vélhetően koordinálatlan mozgásokat végzett.

2023. május 30. 17:44
null

Normális reakciónak nevezte Kollár Lajos, hogy Suhajda Szilárdot nem hozták le egyből a serpák, mivel szerinte abban a magasságban nagyon kicsi százalék lehet az, amikor mentésre adja a fejét egy csapat vagy egy mászó – mondta a hegymászó az ATV Start című műsorában.

A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat vezetője elárulta, szerinte miért nem tudták megtalálni Suhajda Szilárdot. „Valószínű, azért nem találják Szilárdot, mert

és lehet, hogy pont az ellenkező irányba indult el, nem vissza a Hillary lépcső felé, vagy a borda felé, ami a csúcsra vezet, hanem valamelyik szakadék részre, lejtő részre, és lezuhant” – fogalmazott.

Kollár Lajos megjegyezte, hogy a csúcs előtt 50-60-100 méterrel nem szívesen adják fel a hegymászók. Sajnos éppen ez az, ami sokszor a halálba lépteti a hegymászót.

***

 Nyitókép: Facebook/Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fercsili
2023. május 31. 22:36
Nem tudom létezik-e olyasmi amiért kockáztatnám, hogy a fiam apa nélkül nőjön fel...
Igazszó
2023. május 31. 07:30
Pont leszarom. A balfasz öngyilkost is. Az öt zsaroló aljas szponzorait is. Az őt halalba hajszoló feleségét is. Ez a sokszázadik bőr, amit médiapatkányok lehúznak a hullájáról. Elég volt!
Franjani
2023. május 31. 07:10
Az elöző mászáskor posztcovid tüneteket említett Suhajda. Ha ez igaz, nemlett volna szabad próbálkoznija a Himalájával.
simonvitéz
2023. május 31. 00:51
Mandi, ha nem szállsz le a témáról, akkor bemegyek a szerkesztőségbe és mindenkire külön külön ráfngok egy nagyot ! Utána meg legépfegyverezem a szerkesztőket. Újból perintfalvikat, gyurcsótányokat, gréczygecizsoltikat, vásárhelyi mariskákat, haddelhadhazy ákosokat, havastahóhenrikeket szeretnék kommentálni! Elvonási tüneteim vannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!