Paravánokkal küzdenek a szelfiző turisták ellen az ausztriai Hallstattban

2023. május 15. 20:48

A múlt héten felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra.

2023. május 15. 20:48
null

A szelfiket ellehetetlenítő paravánnal próbál küzdeni az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen.

A múlt héten próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra – jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.

A mindössze 750 fős település azután vált rendkívül népszerűvé a turisták körében, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs kasszasiker királyságát.

Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel.

A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát.

Kevés az esélye, hogy a paraván a helyén marad

Alexander Scheutz polgármester szerint a problémán csak az segítene, ha „a fotópont megszűnne fotópont lenni”. Mint mondta, ennek megfelelően próbát tettek a kilátást gátló akadállyal.

Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni.

Mindazonáltal vajmi kevés az esélye annak, hogy a kilátásgátló a helyén marad. A 750 fős település lakóinak zöme ugyanis nem támogatja a paraván felhúzását.

(MTI)

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyaza
2023. május 17. 11:11
.
masikhozzaszolo
2023. május 16. 19:35
Marad a kínai. Ott felépítették a pontos mását. Tudtommal. origo.hu/gazdasag/20221220-gazdasag-penz-kina-falu-masolat-ausztria-unesco.html
I_Isti
2023. május 16. 11:35
Ahelyett, hogy ezerhaccázé adnák a lángost.
Odone Ricci
2023. május 16. 10:51
Örüljenek a turistáknak, pénzt költenek náluk. Egyébként a csodálatos tájon kivül van pár érdekessége is van településnek. A MICHAELKAPELLE - kápolnában van az un. Beinhaus a XII. századból, ahol 6OO db. festett koponyát láthatunk, melyeket különböző korokban festettek be. A kelet-alpesi terület lakóinak koponyáját gyűjtötték össze exhumált sírokból. Elég morbid látvány... A másik érdekesség a tó túlsó partján látható márvány TÁBLA, mely az ottani protestánsok ERDÉLYBE történő elűzésére emlékeztet Mária Theresia idejéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!