Kérdőre vonta a WHO Washingtont, alá kell támasztaniuk, miből gondolják, hogy laborszökevény lehetett a koronavírus

2023. március 03. 22:57

Kína kategorikusan tagadja, hogy a vírus egy vuhani laboratóriumból került volna ki.

2023. március 03. 22:57
null

Arra kérte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Washingtont, hogy támassza alá bizonyítékokkal egyes amerikai hírszerző szervek azon állítását, hogy a koronavírus-világjárványt egy kínai laboratóriumból véletlenül kikerült vírus okozta.

Az ENSZ egészségügyi szervezete több ízben is az Egyesült Államok genfi diplomáciai képviseletéhez fordult, de eddig nem kapott választ

– közölte pénteken Maria van Kerkhove, a WHO-nak a koronavírus-járvány ügyeiben illetékes vezetője.

Az FBI szerint laborszökevény a COVID-19

Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetője azt mondta kedden a Fox News televízióban, hogy az iroda úgy hiszi: „a világjárvány forrása nagy valószínűséggel egy esetleges vuhani laboratóriumi incidens”. A világjárvány ebben a kínai városban kezdődött.

Az amerikai hírszerző közösségen belül nincs egyetértés a járvány keletkezésének pontos okáról. Más intézmények szerint az is lehetséges, hogy a vírus természetes úton került át állatokról az emberre.

Tudósok három éve kutatják a koronavírus-világjárvány eredetét. 2021 elején a WHO küldöttsége Kínában járt, de Peking nemzetközi szakértők további útjához nem járult hozzá. A WHO több vizsgálatot is javasolt Kínában és máshol, de ezekre máig nem került sor.

Kína kategorikusan tagadja, hogy a vírus egy vuhani laboratóriumból került volna ki.

Az FBI-főnök szerint is egy kínai laborból szökhetett ki a Covid-19

Christopher Wray egy nappal azután beszélt erről, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az ázsiai országot, hogy legyen őszintébb a Covid eredetével kapcsolatban.

WHO: Ki kell vizsgálni a vírus eredetét

A vírus eredetét a jövőbeli világjárványok lehetséges megakadályozása érdekében kell feltárni – hangsúlyozta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Hozzátette: „a WHO a jövőben is azt kéri Kínától, hogy legyen átlátható az adatok megosztásában, végezze el a szükséges vizsgálatokat, és tegye közzé azok eredményeit”.

„Amíg ez meg nem történik, a vírus eredetével kapcsolatos valamennyi elmélet napirenden marad” – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

(MTI)

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. március 05. 17:05
Mi csak tudjuk, hiszen a mi laborunkból szökött.
Odone Ricci
2023. március 04. 19:07
Aki kiszellőztette a virus eredetét, az már nem él...
opht
2023. március 04. 11:57
Van ugye egy kínai mértékkel nézve jelentéktelen kisváros, Vuhan, ahol speciális biológiai laboratóriumban tanulmányozzák a különböző, állati koronavírusokat, azok emberre terjedésének lehetőségét. És pont ebben a városban megjelenik egy denevérről emberre átugró koronavírus a lakosság körében. Lehet ez teljesen véletlen, végül is a lottó 5-öst is időről időre megnyeri valaki.
NewHorizon
2023. március 04. 11:14
Jó lesz tisztában lenni vele, hogy ki is ez a Tedros elvtárs, mert a "nem létező háttérhatalom" (Bogár tanár úr szavaival élve) azon dolgozik erősen, hogy jövő pandémiák alkalmával. (amit Bill Gates imád nagy előszeretettel előre beharangozni, mert biztos van egy jövőbe látó varázsgömbje - mármint milliárdjai laboratóriumi kisérletezések finanszírozására, ami 'némelyeknek' igencsak hasznos biznisz) -ha aláírják az erre kiható megegyezést -, a világ országai teljesen a WHO irányítása alá kerülnek, amit kötelesek lesznek betartani. Ha a WHO kinyílvánít (beharangoz) egy pandémiát, akkor mindenki haptákba vághatja magát, nem lesz kiút. Ha ez sikerül nekik, akkor ez a szervezet magához ragadja a kontrollt, és el lehet köszönni az állami önállóságtól ilyen egészségügyi esetekben, aztán majd kiterjesztik másra is. Nem szabad bedőlni az alattomos dumájuknak, például, hogy egy nemzetközi egészségügyi probléma egy egyhangú, központosított döntést kíván. Nyugodtan maradjanak csak meg tanácsadóknak (nem pedig totális dirigálóknak), ahogy eddig is volt. Különben ez az alak (Tedros) Obama kegyeivel jutott ehhez a pozícíóhoz. Cikk (Magyar ford.) -Tedros Adhanom, a WHO főigazgatójának bűnei https://www-corvelva-it.translate.goog/en/approfondimenti/sistema-sanita/oms/i-crimini-di-tedros-adhanom-direttore-generale-dell-oms.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp (eredeti cikk) https://www.corvelva.it/en/approfondimenti/sistema-sanita/oms/i-crimini-di-tedros-adhanom-direttore-generale-dell-oms.html Itt egy videó is róla (angol beszéd): https://thephaser.com/2023/02/tedros-the-head-of-the-w-h-o-is-a-terrorist-and-a-war-criminal/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!