Putyin komoly nyugati titkokhoz férhetett hozzá egy kolosszális hiba miatt

2022. október 30. 08:16

Liz Truss telefonját törték fel.

2022. október 30. 08:16
null

A gyanú szerint az orosz elnöknek dolgozó ügynökök feltörték Liz Truss volt brit miniszterelnök magántelefonját – adta hírül a The Mail. A portál szerint az ügynökök megszerezték a legfontosabb nemzetközi szövetségesekkel folytatott tárgyalások szigorúan titkos részleteit, valamint Liz Truss magánüzeneteit is megkaparintották – amikor a politikus a külügyminisztériumot vezette.

A lap úgy tudja, hogy Boris Johnson és Simon Case kabinetminiszter is tudott erről, azonban egyikőjük sem tájékoztatta a nyilvánosságot. Egy forrás szerint

a telefon olyan súlyosan kompromittálódott, hogy az eszközt most egy biztonságos kormányzati helyen található, zárt széfben tárolják.

A The Mail tudni véli, hogy a visszahallgatott üzenetek rendkívül kényes megbeszéléseket is tartalmaztak magas rangú nemzetközi külügyminiszterekkel az ukrajnai háborúról – ezekbe a fegyverszállításokról szóló részletes megbeszélések is beletartoztak. A brit kormány szóvivője szombat délután a laphoz eljuttatott nyilatkozatában nem kívánta kommentálni az értesüléseket. Egy, az incidensről tudomással bíró forrás azonban azt mondta:

Nem áll jól a hírszerző szolgálatok szénája, ha a külügyminiszter telefonját simán feltörik a feltételezhetően Vlagyimir Putyinnak dolgozó ügynökök”.

Nyitókép: AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. október 30. 21:20
...hm...ez röhej...és közben a brit titkosszolgálat változatlanul tudósítja a nyilvánosságot az ukrán helyzetröl....huuuu...
Brandon the great Negro
2022. október 30. 21:11
A Pulp Fiction óta mindenki tudja, hogy mobiltelefonon nem beszélünk drogról!
Krupp Skya
2022. október 30. 20:24
Na akkor innen tudták az oroszok hogy a brittek voltak . -Pista bácsi mennyi trotil kell a gázcső berobbantásához? -Lizzyke, 500 kg. -Basszus akkor az 4 szer 500 kg. Csillag: A brittekket azért írtam két T-vel mert ha ez igaz, akkor abrittek bizony az múltidő.
olajfa1
2022. október 30. 17:22
Merkel telefonja nem volt "probléma" mert azt a CIA hallgatta le!... Viccesek ezek a "telefonok"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!