Elfogadták Biden félbillió dolláros törvénycsomagját Amerikában

2022. augusztus 08. 11:43

A szenátus 51-50 arányban fogadta el az Inflációcsökkentési Törvény néven ismert jogszabályt. A szavazatok egyenlőségét Kamala Harris alelnök voksa döntötte el.

2022. augusztus 08. 11:43
null

Az amerikai szenátus vasárnap elfogadta az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a gyógyszerárak csökkentésére és egyes társasági adók emelésére irányuló, 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot – írja a Reuters.

A javaslat elfogadása Joe Biden elnök jelentős győzelmét jelenti, és a demokraták reményei szerint elősegíti, hogy a novemberi félidős törvényhozási választásokon megőrizzék a Kongresszus feletti ellenőrzésüket.

A hétvégi, kétnapos, maratoni vitákkal és a csomag kisiklatására tett republikánus erőfeszítésekkel tarkított ülésszakot követően a szenátus 51-50 arányban fogadta el az Inflációcsökkentési Törvény (Inflation Reduction Act) néven ismert jogszabályt,

a szavazatok egyenlőségét Kamala Harris alelnök voksa döntötte el.

A Kongresszus alsóháza, a Képviselőház pénteken szavazhat a törvényről, és ha ott is elfogadják, már csak Biden aláírására van szükség, hogy életbe lépjen. A jogszabály célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fogyasztók átállítása a zöld energiára, miközben csökkenti az idősek vényköteles gyógyszereinek költségeit, és szigorítja a vállalatok és a gazdagok adóinak behajtását.

Nyitóképen: Joe Biden. Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 08. 18:21
Trump alatt mást se hallottunk "USA el van adósodva" nincs több pénz. Akkor most meg van?
Akitlosz
2022. augusztus 08. 13:33
Ha nem teremtenének fedezetlen dollárt a semmiből, akkor nem lenne infláció. Az 50 dolláros aranypénz ma 1784 dollár.
remi
2022. augusztus 08. 13:08
"Bárkit ki lehetne szemelni, hogy mintha az övé lenne a döntő szavazat." Ki lehet, mert 50:50 volt a szavazatarány de kanalasmaris kettőt számít.
Kybon
2022. augusztus 08. 13:07
Szvsz a "széndioxid csökkentése" és "zöldenergiára szokatás" kifejezetten állampolgár-szivatás, nem? A gazdagok ha több adót kénytelenek befizetni, nem marad fizetésemelésre - kábé ez is állampolgár-szivatás. Az, meg hogy a gyógyszergyártók ne zsebeljenek a nyuggerektől, oda vezet, hogy majd többet zsebelnek másoktól. Nagyjából mindegyik NAGY javaslat adófizető-állampolgár-szivatás. Brandon miből gondolja, hogy több szavazója lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!