Oroszországban bezárják a McDonald's-okat

2022. március 08. 20:28

A gyorsétterem-hálózat már korábban bezárta száz ukrajnai létesítményét a háborús helyzet miatt.

2022. március 08. 20:28
null

A McDonald's is csatlakozott azokhoz a nagyvállalalatokhoz, amelyek az orosz-ukrán háború kitörése óta úgy döntöttek, kivonulnak az orosz piacról – számolt be a Világgazdaság.  Az amerikai cég közölte: bezárja éttermeit és felfüggeszti működését az országban. A McDonald's-nak 850 étterme van Oroszországban, ahol 62 000 embert foglalkoztat; az ő bérüket továbbra is kifizetik.

A portál szerint a cég vezére jelezte: egyelőre nem látják, mikor nyithatnak újra. A gyorsétterem-hálózat már korábban bezárta száz ukrajnai létesítményét a háborús helyzet miatt, de az ott dolgozók bérét továbbra is elutalja.

A McDonald's bevételeinek 9 százaléka, mintegy évi 2 milliárd dollár, Oroszországból és Ukrajnából származik; a boltbezárások miatt komoly veszteségek érhetik. Az ikonikus amerikai márkák közül már csak a Coca-Cola és a PepsiCo nem vonult ki Oroszországból.  

Nyitókép: Facebook

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Totya66
2022. március 09. 12:54
Épületek, berendezések ott maradnak. Az alapanyagot általában helyben szerzik be ezek a frencsájz üzletek. Le kell venni a McDonald's emblémát és minden mehet tovább ahogy eddig. Meg lesz az oroszok mindennapi betevő hamburgere. :)
fatman
2022. március 09. 12:38
Éljen az egészséges táplálkozás!!!
teljesenertelmetlen
2022. március 09. 12:26
Basszus, ezek az oroszok valamit nagyon jól csinálnak! Az összes globalista szar, szutyok, szeméttől megszabadulnak!
Reszelő Aladár
2022. március 09. 12:04
Addig marad a kóla Oroszországban, amíg az ohhoni PR osztály tartani tudja a frontot. Ha ott is tömegek kezdik csatornába locsolni a szarjukat (a kóla csak viszkivel/fehérrummal iható) és már nem elég a család az család, akkor majd nagy dirrel durral bejelentik, hogy kivonulnak. Pont addig, amíg nem lehet újra jelen lenni. Esetleg még ott a csodafegyver, hogy a kóla a nyugati életérzés, amire az ottani embereknek szüksége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!