Horror az űrben: Oroszország a nemzetközi űrállomáson akarja hagyni az amerikai űrhajóst

2022. március 13. 11:22

A háborús szankciók miatti feszültség egyre fokozódik.

2022. március 13. 11:22
null

A háborús szankciók miatti feszültség odáig fokozódott, hogy az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz vezetője azzal fenyegetett, hogy nem hozzák haza a Nemzetközi Űrállomásról Mark Vande Hei amerikai űrhajóst, aki a Szojuz-hrhajó legénységével együtt jutott fel az űrbe.

Dmitrij Rogozin, az orosz űrügynökség vezetője hozzátette, hogy emellett hagyhatják az űrállomást kontrollálatlanul visszatérni,

azaz gyakorlatilag a földbe csapódni

– hogy ez hol fog megtörténni, azt pedig nem tudják előre jelezni.

Vande Hei-nek és a legénységnek március végén kell a menetrend szerint visszatérniük Kazahsztánba, Bajkonurba. A repülésekhez az amerikai űrhajósok az elmúlt években, az űrsikló-program leállítását követően maguk is a Szojuz-űrhajókat vették igénybe.

Nyitókép: Mark Vande Hei. Fotó: MTI/EPApool/Alekszandr Nyemenov

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betakentaur
2022. március 14. 08:33
Erre mondják, hogy kihúzzák a lába alól a talajt.
Málaga21
2022. március 13. 23:56
Csak nincs képe a jenkinek egy tömeggyilkos agresszoros űrhajóval visszajönni a földre.
Reszelő Aladár
2022. március 13. 22:56
Vagy nem hagyják ott, hanem fél úton a Kármán vonalon kirakják. 100km szabadesésben, gyorsan leér.
Thorin
2022. március 13. 22:42
speciel ennél egyszerűbb a helyzet, az usákiainak illene önként megdöglei odafent, hiszen amennyiben az orosz hajóval jön le, akkor hozzájárul a háborúhoz, azaz putyinpincsivé teszi az egész usákiát, most lehet eldönteni, hogy az usákai értékek pont olyanok mint mindig is voltak, semminél is kevesebb, csak pofázás megy, vagy hajlnadó megdögleni az országa elveiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!