Kijev közelében megállt az orosz csapatok haladása

2022. február 28. 07:27

A hétvégén több mint százezer tartalékos csatlakozott az ukrán hadsereghez.

2022. február 28. 07:27
null

Megállt az orosz csapatok haladása az ukrán főváros, Kijev központja felé a város északnyugati részén – jelentette ki Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója egy vasárnap esti tájékoztatón. Hozzátette, az ukrán hadsereg visszaveri a szárazföldi és légi támadásokat. Szólt arról, hogy

három rakétát irányítottak Kijev irányába.

Az információt nem lehetett függetlenül ellenőrizni – írta a dpa német hírügynökség.    

Aresztovics elmondta, hogy az orosz hadsereg megpróbált előre nyomulni a kelet-ukrajnai Harkiv város központjába, és hogy 11 orosz hadihajó tartózkodik a tengeren Odessza partjainál. A dél-ukrajnai Mariupol városáról azt mondta, hogy ott az ukrán erőknek nincsenek gondjaik, de az orosz csapatok elfoglalták Berdjanszkot, ahol nem voltak ukrán katonai erők. A nyilatkozó közölte azt is, hogy a hétvégén több mint százezer tartalékos csatlakozott az ukrán hadsereghez.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2022. február 28. 10:21
Kijev közelében megállt az orosz csapatok haladása Fake news szalagcím Mivelhogy ez volt az ukránok feltétele a tárgyalások alatt! Már a Mandi is beállt az ukrán fake news gyárba?
Cogito ergo sum
2022. február 28. 09:56
Egy elemzés az Orosz-rulettről. https://moszkvater.com/kibontakozo-orosz-offenziva/
Naggy
2022. február 28. 09:34
Hogyan is mondják ezt magyarul: blitzkrieg?
pitypang1125
2022. február 28. 09:11
Megálltak, várják a tárgyalások eredményét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!