Ceaușescu: fotókon a diktáror hétköznapjai

2021. május 10. 14:49

A vadászat volt a hírhedt házaspár egyik kedvenc időtöltése.

2021. május 10. 14:49
null

A Szabad Európa egy román fotóarchívumból válogatott képeket az egykori román kommunista diktátor, Nicolae Ceaușescu és felesége, illetve fiuk mindennapjairól. A vadászat volt a hírhedt házaspár egyik kedvenc időtöltése. A gyűjteményben számos képen látható a „hős” vadászról, illetve arról a megalázó rituáléról is, amelyet vadászkeresztelőnek hívtak.

A képek Ceaușescu személyes gyűjteményéből származnak.

Fotó: Nicolae Ceausescu (b) a Román Kommunista Párt főtitkára, a Román Szocialista Köztársaság elnökét a debreceni repülőtéren Kádár János (j) a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára fogadta.

MTI Fotó: Balogh P. László

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöld zsömle
2021. május 10. 20:37
Két fostalicska.
__Y__
2021. május 10. 19:05
Filmet is láttam róla "Az aranyajtók rejtekében" ami a diktátor családi videóit mutatja meg, hogy milyen elképesztő luxusban élt. Egyértelmű ,hogy egy mániákusan személyiségzavaros végletekig kleptomániás elmebeteg volt, aki cipészinasból lett a "kárpátok géniusza", a felesége Elena még nála is elvetemültebb volt, mindenféle tudományos címet töltött be, miközben nem értett semmihez, ő is szegény családban nőtt fel, a 'nép egyszerű gyermekei',akik nyilván tele voltak komplexusokkal. Az ő példájuk jól mutatja, mi történik, amikor pórnépből kerül valaki hatalmi pozícióba, olyan mintha egy embernek a segge lenne a feje helyén, nem oda való. Bár nem éltem még akkor, így nem láttam amikor közvetítették a kivégzésüket, de ilyen brutális halált még nekik sem kívántam volna, agyilag beteg emberek voltak, nem is értették, hogy utálhatják őket ennyire, elég lett volna börtönbe vagy elmegyógyintézetbe zárni őket életük végnapjaira. Nem gondolnám, hogy kifejezetten az ő személyük volt itt a probléma, bárki mást kiragadunk a csőcselékből és odarakjuk egy ország élére, az előbb-utóbb hasonló társadalmi katasztrófát eredményez(mint ahogy az meg is történt az összes szocialista országban), itt max az volt a különbség, hogy ezek még ráadásul feltűnően nagy luxusban is éltek, ami nyilván sokkal jobban kiverte a balhét.
Akitlosz
2021. május 10. 18:26
"A vadászat volt a hírhedt házaspár egyik kedvenc időtöltése." Mert semjének voltak. Politikusok között nem ritka perverzió. Élvezik a hatalmat mások élete felett.
hátakkor
2021. május 10. 17:09
A képekről TGM anyukája hiányzik, ahogy megalakítja a román kommunista pártot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!