Tizenötmillió adag vakcina ment a kukába, mert összecserélték az alapanyagokat

2021. április 01. 07:37

A Janssen-féle egyetlen dózisú vakcinájáról van szó.

2021. április 01. 07:37
null

Emberi hiba miatt nem felelt meg a minőségellenőrzésen a Johnson and Johnson (J&J) gyógyszeripari vállalata, a Janssen által kifejlesztett vakcina egyik amerikai szállítmánya – közölte a vállalat helyi idő szerint szerdán.

Az AFP francia hírügynökség azt írja, hogy a J&J egyik beszállítója, az Emergent Biosolutions munkatársai összecserélték a vakcina gyártásakor az alapanyagokat, s ez 15 millió adag oltóanyagot érint.  A hibát orvosolták és jelentették a hatóságoknak – közölte a gyógyszergyártó, hangsúlyozva, hogy teljesítették azt az ígéretüket, hogy március végéig 20 millió adag vakcinát szállítanak le az amerikai kormánynak. A The New York Times című amerikai lap megjegyzi, hogy J&J jelenleg hollandiai gyárából szállít oltóanyagot az Egyesült Államokba.

A Janssen-féle vakcina egyetlen dózisból áll, és ezt engedélyezték harmadikként vészhelyzeti alkalmazásra az Egyesült Államokban. Az amerikai kormány egyelőre 100 millió adag megvásárlására kötött szerződést, de Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy szeretné ezt a mennyiséget megduplázni.

(MTI)

Nyitókép: Frederic J. Brown / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. április 01. 11:13
"The problems arose in a new plant that the federal government enlisted last year to produce vaccines from Johnson & Johnson and AstraZeneca. The two vaccines use the same technology employing a harmless version of a virus -- known as a vector -- that is transmitted into cells to make a protein that then stimulates the immune system to produce antibodies. But Johnson and Johnson's and AstraZeneca's vectors are biologically different and not interchangeable. In late February, one or more workers somehow confused the two during the production process, raising questions about training and supervision. In the past year, Emergent has hired and trained hundreds of new workers to produce millions of doses of both vaccines that were supposed to be ready by the time clinical trials showed whether the vaccines actually worked."
Autoriter
2021. április 01. 10:51
Ha ez az orosz vagy a kínai vakcináról derült volna ki már itt sivalkodna az összes moslékos troll. Most meg kussolnak!!
Autoriter
2021. április 01. 10:35
Bezzeg Johnson and Johnson!!
silenceCZ
2021. április 01. 10:06
azért ezt nem hisszük el. Nyilván a kamuzás oka nem fog kiderülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!