Repedéseket kezdenek szigetelni a Nemzetközi Űrállomáson

2021. március 01. 22:00

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai.

2021. március 01. 22:00
null

A március 5-ére befejezendő hermetizáló művelet után a legénység újabb lehetséges repedések felkutatásába kezd majd. Orosz tájékoztatás szerint a tavaly októberben tealevelek segítségével felfedezett, mintegy 4 centiméter hosszú első rés szélei mentén több furatot készítenek, majd a felületet alkoholos törlőkendővel megtisztítják. Ezt követően a repedést három réteg speciális tömítőanyaggal fedik le.

A műveletet az Energija orosz űripari vállalat videóra vett instrukciói alapján hajtják végre. Hasonlóképpen fognak eljárni a többi repedéssel is. A köztes kamrát az orosz űrhajósok pénteken lezárták. A légnyomás akkor 730 higanymilliméter volt, amely hétfő reggelre 465-re csökkent.

A Roszkoszmosz űripari vállalat múlt héten arról tájékoztatta a TASZSZ-t, hogy az űrhajósok ideiglenesen már leszigetelték a légszivárgás több lehetséges pontját.

(MTI)

Nyitóképen: Kilátás az űrállomásról. Forrás: YouTube

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2021. március 02. 14:23
Élenjáró szovjet technika...mint a Szputnyik...:)
KannibálTatárÚr
2021. március 01. 23:02
Biztos túl nedves agyagból csinálták az űrállomás falait. Amint száradt ki az agyag, repedések keletkeztek. Más anyagot nem ismerek, amin csak úgy repedések keletkeznek. Legközelebb csinálják könnyű lemezekből, amiket szivárgásmentesen összekötnek.
Knerten
2021. március 01. 22:38
Kamu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!