Folytatja harcát Trump a baltimore-i városvezetés ellen

2019. július 30. 22:14

Az elnök – konkrét példák említése nélkül – azt fejtegette, hogy a városban dollármilliókat „vesztegettek vagy loptak el”.

2019. július 30. 22:14

Donald Trump amerikai elnök kedden „korruptnak” minősítette Baltimore városvezetését és vizsgálatot sürgetett. Az elnök a nap folyamán több Twitter-bejegyzésben is foglalkozott a marylandi nagyvárossal, részben maga minősítette Baltimore-t, részben pedig mások negatív véleményét  ismételte meg.

Egyik mikroblog-bejegyzésében az elnök – konkrét példák említése nélkül – azt fejtegette, hogy a városban dollármilliókat „vesztegettek vagy loptak el”. Az általa felelőseknek tartott politikusok közül ismét Elijah Cummings demokrata párti képviselő, a szövetségi képviselőház ellenőrzési bizottsága elnökének nevét említette meg. Mint fogalmazott: „kérdezzék csak Elijah Cummingstól, hogy hová lett a pénz. Önmaga ellen kellene vizsgálatot indítania a maga ellenőrzési bizottságával!”.

Elijah Cummings választási körzete Baltimore nyugati részét, csaknem a város felét, valamint két további marylandi megyét foglal magában. Cummings, aki afroamerikai politikus – ezért Trump bírálatát korábban egyes demokraták rasszistának minősítették – Twitteren válaszolt az elnöknek. „Én továbbra is azt teszem majd, amire a kötelességem szólít, vagyis segítek a választóimnak, hogy a legjobb életet élhessék és szolgálok a végrehajtó hatalom ellenőrzőjeként” – írta.

Donald Trump egy másik mikroblog-bejegyzésében ugyan azt írta, hogy nemcsak Baltimore-ban rossz a helyzet, hanem szerinte több más, demokrata politikusok irányította amerikai városban is, de később újságíróknak ismét Baltimore-t és Elijah Cummings képviselőt bírálta. Mint mondta: a Baltimore-ban eluralkodott korrupció áldozatai a város, és elsősorban annak afroamerikai lakói. „Cummings 26 éve képviselő, és azóta csak pumpáltuk a pénzt a városba, eredmény nélkül” – mondta kedden délután a virginiai Jamestown városában, ahol a brit gyarmatok első amerikai önkormányzata létrejöttének 400. évfordulóján tartott ünnepségen vett részt. A megemlékezést egyébként a virginiai afroamerikai törvényhozók a Cummingsra tett megjegyzései miatt bojkottálták.

A Baltimore-ról folytatott polémia a hétvége óta tart. A demokrata párti politikusok védelmükbe veszik Cummings képviselőt, és emberi jogi aktivista múltjára hivatkozva utasítják vissza a képviselői munkáját ért bírálatokat, a republikánusok pedig az elnök állításait veszik védelmükbe.

Az elnök pár nappal ezelőtt korábban „patkányok és rágcsálók által fertőzött felfordulásként” minősítette a város egyes negyedeit, mire az egyik jobboldali hírportál elővette azt a pár évvel ezelőtt készült videót, amelyen a város akkori – és az idén tavasszal korrupciós ügye miatt lemondani kényszerült – polgármesternője, Catherine Pugh ugyanezekkel a szavakkal  jellemezte Baltimore egyes negyedeit.

A Breitbart című lap pedig az amerikai közszolgálati televízió (PBS) tavaly „Patkányváros" címmel, Baltimore-ról készült dokumentumfilmjével példálódzott.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2019. július 31. 09:20
"Cummings, aki afroamerikai politikus – ezért Trump bírálatát korábban egyes demokraták rasszistának minősítették A demokrata párti politikusok védelmükbe veszik Cummings képviselőt, és emberi jogi aktivista múltjára hivatkozva utasítják vissza a képviselői munkáját ért bírálatokat" Ebben a mai világ szinte összes rákfenéje benne van. (Ha ez a Cummings még transznemű is lenne, az már csak hab a tortán. Viszont bolygómentő, a patkányokkal biztosítja a biodiverzitást)
NewHorizon
2019. július 31. 08:28
Itt van még egy “példálódzás”. President Trump tweet-jeivel foglalkozó Fox TV filmezése közben szaladgál egy kövér patkány a háttérben. Példálódzás, mi?! – Inkább a tények ismertetése! Mint ahogy a jó magyar mondja: mondd meg az igazat és betörik a fejedet! A demokraták (és híves fake-news támogatóik) most megint ezt próbálják csinálni Trump-al. (Nagyon nem tetszik nekik, hogy nem ők vannak hatalmon. Amellett úgy látszik keveslik a több, mint 30 év demokrata kormányzat alatt összegyült és megsokszorosodott baltimori patkány-állományt. Trump elmozdításával ezt a helyzetet kedvükre fejleszthetnék tovább.) Gateway Pundit, 2019. július 30. (rövid ‘patkány’ videót elsőnek tartalmazza) https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/video-rat-the-size-of-a-cat-runs-through-live-shot-from-baltimore-during-story-on-trumpGas-baltimore-tweets/ És a pénz ügyek??? Remélem Cummings és felesége megtanultak úszni, mert korrupciójuk miatt nem is olyan sokára mély vízben fognak kalimpálni! Van elég üres hely Guantanamo Bay börtöncellájaiban, ahol az ilyeneket szeretettel várják. QAnon: WWG1WGA (Where We Go One, We Go All) https://cdn.qmap.pub/images/898a01d347352cc572e06f8a6d3c96fc9040670107274c9244d907320ec74495.jpg
Jack Reynor
2019. július 30. 23:02
Baltimore szép város, sok látnivalóval, örökséggel, csak sajnos tényleg nagyon elnégeresedett mára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!