Megtagadta a pilóta afgán utasának deportálását

2017. szeptember 01. 14:03

Megtagadta a felszállást egy pilóta az Egyesült Királyságban, mert gépén egy afgán menedékkérőt deportáltak volna.

2017. szeptember 01. 14:03

Egy pilóta nem volt hajlandó felszállni a Heathrow repülőtérről, mert útjuk során egyik utasát, egy afgán menedékkérőt toloncoltak volna vissza Afganisztánba. Az Egyesült Királyság aktivistái korábban is állhatatosan küzdöttek, hogy Samin Bigzadot ne deportálják, ám törekvéseik eddig nem győzték meg a hatóságot – közölte az Euronews.

Samin Bigzad 23 éves, a tálib fegyveresek fenyegetése elől menekült el szülőföldjéről, ahová a deportálás során visszarepítették volna. A pilóta megtagadta a felszállást, arra hivatkozva, hogy „az utas életveszélyben lenne a célállomáson”.

A Bizgadért küzdő aktivisták korábban így fogalmaztak a Facebookon: „Samim egy kedves fiatal férfi, aki már egy ideje Kentben él. (…) Két könnyű módja van, hogy segítsenek megakadályozni deportálását. 1. Nyilvánosan szégyenítsék meg bejegyzéseikkel a Turkish Airline-t a közösségi oldalakon! 2. Hívják telefonon a cég ügyfélszolgálatát, és mondják el, hogy elfogadhatatlan Samim Bigzad deportálása a török légitársaság járatán, ami ráadásul rombolja a vállalat imázsát”.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. szeptember 04. 11:23
"egy kedves fiatal férfi, aki már egy ideje Kentben él." Lehet. Csakhogy a tartozkodasnak es letelepedesnek megvannak a teljesitendo jogi feltetelei amik nem merulnek ki a fentiekben.
tango47
2017. szeptember 02. 17:35
Szereptévesztés. Nagy-nagy szereptévesztés.
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 02. 10:06
Semmi gond! A járatot töröljék, a pilótával fizettessék ki az összes többi utas utaztatását.
Akitlosz
2017. szeptember 01. 23:06
Ki kell rúgni az ilyen törvénysértőket. A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!