Az összes konföderációs szobrot eltüntették Baltimore-ból

2017. augusztus 16. 15:29

Egy éjszaka alatt, szerda reggelre eltüntették a Washington közelében fekvő Baltimore kikötővárosából a déli konföderációra emlékező összes szobrot, Lee tábornoktól a konföderáció asszonyainak emlékművéig.

2017. augusztus 16. 15:29

Szerda reggelre, egy éjszaka alatt elvitték az összes konföderációra, vagyis a polgárháborús Délre emlékező szobrot, emlékművet Baltimore városából. 

A Washington közelében fekvő kikötővárost az éjszaka végigjárta egy darus kocsi rendőrök kíséretében, és leemelte a helyeikről a különböző szobrokat.

Egyes beszámolók szerint kisebb csoportok ünnepelték az eltávolítást a szobrok körül, sőt, a rendőrök is buzdították a jelenlévőket a fotózára.

Eltüntették Lee tábornok és Thomas J. „Stonewall” Jackson tábornok szobrát, a konföderációs katonák és tengerészek emlékművét, egy a polgárháború előtt a feketék egyenjogúsítása ellen fellépő egykori legfelsőbb bíró, Roger B. Taney szobrát, valamint a konföderáció asszonyainak emlékművét.

A szobrok eltávolításáról hétfőn döntött Baltimore városi tanácsa és Catherine Pugh polgármester.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2017. augusztus 17. 14:06
Szánalmas idióták! A könyveket elégetik, ugye?
Petykabá
2017. augusztus 17. 07:15
amerikában tényleg elgurult a gyógyszer... persze az ilyenfajta szellemi leépülést gazdasági leépülés is követi. ezek alapján amerikának nem sok jót lehet jósolni. a baj az, hogy ez a liberális agresszió nemsokárra kifelé fog fordulni...
annamanna
2017. augusztus 17. 06:11
É mit tesznek a helyükre? Miki egeret?
zakar zoltán béla
2017. augusztus 16. 20:55
Barmok!!!!!!!!!!!!!!!!4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!