Hölvényi: Jövőképet kell adni a Közel-Keleten maradt menekülteknek

2016. október 07. 10:22

Sok menekült évek óta él a Közel-Keleten kiszakadva rendes életviteléből. Ezeknek az embereknek már nem élelemre, hanem jövőképre van szükségük – mondta Hölvényi György európai parlamenti képviselő. A politikus szerint ehhez az EU-nak változtatnia kell a magatartásán. Nem lehet megmondani, mi a jó a menekülteknek, hanem oda kell menni és megkérdezni őket.

2016. október 07. 10:22

Jövőképre van szükségük azoknak a menekülteknek, akik elhagyták szülőföldjüket, otthonukat, de a közel-keleti régióban maradtak – mondta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője az M1 péntek reggeli műsorában.

A politikus szerint noha még nincs egység az unióban a tekintetben, hogy a menekültválságot elsősorban helyben, a Közel-Keleten kell megoldani, már látható az egységre való törekvés. Ebben az esetben a helyben a régiót jelenti, hiszen sok szír és iraki Libanonba, Jordániába menekült át. Mivel mostanra ők már évek óta élnek menekültként, rendes életvitelükből kiszakadva, nekik már nem enni kell adni, hanem iskolát, kórházat kell építeni a számukra – fogalmazott.

A helyben segítés azt jelenti, hogy jövőképet nyújtanak a menekülteknek. Ez Európától másfajta hozzáállást kíván meg: nem lehet megmondani, mi a jó nekik, ehelyett oda kell menni és megkérdezni – hangsúlyozta Hölvényi György.

A közel-keleti keresztény és más vallási kisebbségek helyzetéről azt mondta: a közösségek, amelyek eddig fenntartották ezeket a kisebbségeket, felbomlottak a menekültáradatban, és így több ezer éves kultúrák tűnnek el. Európában és az Európai Parlamentben ébren kell tartani az ezzel kapcsolatos felelősségérzetet - tette hozzá.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Starlord
2016. december 17. 14:57
Nem szabad megengedni, hogy ezek csak szírekről értekezzenek csak, 10 ezer afrikai migráns érkezett épp a napokban... Nem szabad elfelejteni, hogy afrikában él a világ aids betegeinek kétharmada, vannak olyan országok, ahol az ország 25%-a aids beteg, ezek bekerülnek bármelyik ország egészségügyi rendszerébe, és azonnal padlót is fog az az ország, nem beszélve az egyéb veszélyekről... Az volna a minimum, hogy a járványügyi megelőzés címen aids szűrést csináljanak mindenkinél aki onnan jön.
Korrupt Kornél
2016. október 13. 17:09
most mondta egyikőjük a jövőképét: ott nagy autóvl járnak és mindenkinek nagy háza van. A jövőképe adott. Azt nem mondta, dolgozni is akar.
Akvínói akvavit
2016. október 13. 17:09
A jövőkép nyújtása helyett az EU-nak egyrészt meg kell szüntetnie az Oroszország elleni szankciókat, és nem a terroristákat kell segítenie Szíriában, hanem Oroszországgal együttműködve kell harcolnia a terroristák ellen, hogy ott béke legyen. Ugyanezt kellene az EU-nak tennie más közel-keleti országokban is.
gabor7th
2016. október 08. 16:54
Ha nem működnek együtt akkor nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!