Rohamosan terjed a skarlát Magyarországon

2023. május 10. 07:30

Újra tarol a már-már elfelejtett betegség.

2023. május 10. 07:30
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár a koronavírus-járvány idején a korlátozó intézkedések visszaszorították a skarlát terjedését, az idei szezonban már több ezer beteget érint a régi-új betegség. Hangsúlyozzák:

csak áprilisban több mint háromszáz fertőzöttet regisztráltak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb adatai alapján április 30-ig összesen 2868 embernél diagnosztizáltak skarlátos megbetegedést. Közölték: január óta fokozatosan emelkedik a fertőzöttek száma.

Április első felében úgy tűnt, a betegség kezd visszaszorulni, ám a tendencia megfordult. A múlt heti adatok szerint 304 új fertőzöttet diagnosztizáltak, írják.

Nyitókép: Illusztráció. Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2023. május 10. 17:06
Minket, a csöpögó orrú magyarokat mindig érdemes jó messzire elkerülni, az a biztos. Ki tudja mit kap el az ember tőlünk... Ezt már Európa szalonjaiban is tudják.
Zolotarjov
2023. május 10. 12:17
A vörös veszedelem mindig is terjedt e tájon..:)
Odone Ricci
2023. május 10. 09:19
Európa más vidékein is elterjedt ezekben a hetekben a skarlát, melyet baktérium okoz, az un. streptococcus Pyogenes. Főleg bölcsődékben, óvodákban, kisiskolások körében. Van rá TEST- tampon, mely kimutatja a streptococcust. Ha pozitiv az eredmény és láz is kiséri, akkor 2 nap után kell bizony az antibiotikum kezelés. Az első két nap fertőzó, utána nem. 1O napig tart. A vörhenyre vagy skarlátra NINCS oltás és többször is megkapható. (Mindezt tapasztalatból és orvosi háttérből írom.)
Lajoss
2023. május 10. 09:14
..és hol van ilyenkor a Cecilie..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!