Elégedett a kormány rezsicsökkentési intézkedésével? Meglepő válaszok születtek

2023. április 14. 09:42

Reprezentatív közvélemény-kutatás készült, ezer fő megkérdezésével. Szeptemberben és márciusban is kérdezték a lakosságot. Meglepő válaszok születtek.

2023. április 14. 09:42
null

A megkérdezettek 56 százalékának körülbelül olyanok lettek a rezsiköltségei, mint amilyenre számított – derül ki a Real-PR 93 legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatásából, ami ezer fő megkérdezésével készült idén március végén. Meglepő módon a megkérdezett baloldali szavazók egy százalékkal (59) többen vártak olyan rezsicsekket, mint amilyen végül érkezett, mint a Fidesz-szavazók 58 százaléka volt ezzel így.

Magasabb rezsijük lett a teljes népesség 30 százalékának, mint amilyenre számított, itt a Fidesz-szavazók és a baloldali szavazók válaszai között tíz százalék a különbség, utóbbiak 31 százaléka kapott magasabb összegről csekket, mint arra számított, előbbiek 21 százaléka volt így ezzel. Kisebb volt a különbség a budapesti és a vidéki lakosok között. A fővárosban élők 29 százaléka válaszolt ugyanis arra a kérdésre, hogy hogyan alakultak a háztartásának rezsiköltségei, hogy magasabbak lettek, mint arra számított, míg a vidékiek valamivel többen (31 százalék). Annál alacsonyabb összegről szóló csekket, mint amire számítottak a teljes népesség körében 9 százalék kapott, a Fidesz-szavazóknál ez az arány 16 százalék, míg a baloldalra voksolók között mindössze 5. A vidékieknél és a fővárosiaknál ez az arány 5 és 10 százalék, ezúttal a vidékiek kaptak alacsonyabb összegről szóló számlát, mint amire számítottak.

Az a kérdés is elhangzott, hogy „Mindent egybevetve Ön inkább elégedett vagy inkább nem elégedett a kormány rezsicsökkentési intézkedéseivel?”. Ezt a kérdést szeptember végén és március végén is feltették a közvélemény-kutatás során. Szembetűnő különbség, hogy fél év alatt 8-10 százalékkal nőtt az elégedettség minden egyes csoportban (teljes népesség, biztos szavazók, budapestiek, vidékiek). Legnagyobbat a biztos szavazók (44-ről 53 százalékra) és a budapestiek körében (35-ről 46 százalékra) nőtt az elégedettség. Mindenesetre az összes csoport tagjai inkább elégedettek, mint nem a kormány rezsicsökkentési intézkedéseivel.

0Nyitókép: MTI/Bizományosi/Faludi Imre

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. április 14. 14:09
Most írják, hogy annyira drága lett az áram, hogy a rendőrség sokkoló helyett csalánt használ.
masikhozzaszolo
2023. április 14. 13:49
Hát nem tudom. Meg vagyok elégedve. Ami egy megrögzött pesszimistának extrém megerőltetés. Szerdán orvosnál, jogsi hosszabbítás. Most péntek. Nem csináltam semmit, semmi kérelem, meg ilyesmi. Tisztelt Ügyfelünk! A Belügyminisztérium ezúton értesíti Önt, hogy a kiállított vezetői engedély az x ragszámú küldeményként az igényléskor megadott címre kézbesítés érdekében postára adásra került. 2 nap. Nem is igényeltem. Szörnyű ország.(?)
-Zsolt-
2023. április 14. 12:33
A fűtésért 7 éve nem fizettem, gázom nincs, a villany és a víz számla elenyésző, csokira többet költök egy hónapban, pedig nem eszem sokat belőle. A benzinnek 410 Ft literje. Hogy hogyan lehetséges ez? Csak el kell hagyni Putyin legszomorúbb barakkját és az állampárt által fizetett hurráoptimista statisztikákat és propaganda cikkeket.
darázs
2023. április 14. 11:22
jól látható hogy abszolút politikai válaszok születtek pont a városi társasházi lakások rezsiköltsége nem nőt mégis ott van a több elégedetlen mert ott tudja kimosni az agyakat az ellenzéki propaganda a rezsicégektől hajszálpontos kimutatás kérhető lakásonkénti bontásban a valós helyzetről ennek bizonyítására
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!