Magyarország felkerült az ellenséges államok listájára Ukrajnában

2024. február 22. 09:31

A legfrissebb kutatások alapján az ukrán lakosság az amerikaiakra és a britekre tekint nagy barátként, míg az ellenségek közé sorolja Kínát és Magyarországot is.

2024. február 22. 09:31

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az ukránok számára leginkább baráti ország az Egyesült Államok és Nagy-Britannia (81-81 százalék), Németország (80 százalék), Lengyelország és Litvánia (79-79 százalék). Őket követi Kanada 78 százalékkal, majd kissé leszakadva Franciaország 70 százalékkal – írja a Do Rzeczy.

Az ukránok túlnyomó többsége Oroszországot (97 százalék), Fehéroroszországot (90 százalék) és Iránt (75 százalék) tartja ellenséges országnak, de további két állam is 50 százalék feletti eredménnyel végzett, Kínát a megkérdezettek 58, Magyarországot 52 százalék látja ellenségként.

Nem ez az első alkalom, hogy a válaszadók rossz véleményt fogalmaztak meg a magyarokról, legutóbb ugyanúgy senki sem sorolta a szövetséges országok közé Magyarországot, mint Oroszországot.

Az adatok alapján az ukránok az eddiginél kevésbé hisznek az amerikai támogatásban, illetve a lengyelek is sokat rontottak a megítélésükön.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Sergei Supinsky

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. február 26. 12:41
Elvileg eddig még nincs háború. Majd,ha viszik a lageregbe az ukránokat akkor már az ukránok is rájönnek. Szerintem amit elveszaz orosz azt magáénak tekinti. Ha szorulna a hurok nem csak taktikai támadás lenne,. Túl sok forog fent már,simán ha úgy látja azt csinálja mint az usa,puf itt ott eggy atom... Én ezt tenném a helyébe az usat mintaznám.. Atom taktikai hadviselés ,csak most épp fordítva. Másik lehetőség szétszedik oroszországot,de ezt csak a buzik hiszik a szankciójukkal vakaroznak azt utána saját védelem fejlesztésére se futja.. Szerintem...
szarvas-2
2024. február 23. 05:42
A "barátaink".
cinkegolyó
2024. február 22. 17:40 Szerkesztve
Ezért érdemes volt beleegyezni az EU által kikövetelt közös hitelfelvételbe, még az unokáinkat is eladósítva! Pedig a szavazók többsége is ellenezte a közös hitelfelvételt.
virag-os
2024. február 22. 16:07
Ki készítette azt a közvélemény- kutatást ? Csak az általam készített kutatásban hiszek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!