Drámai helyzetbe kerültek az amerikai katonák

2023. április 03. 08:36

Egy dandártábornok szerint a helyzet elkeserítő.

2023. április 03. 08:36
null

Az AP arról ír, hogy súlyos elhízást okozott a koronavírus-járvány az amerikai katonák között, amiről egy új kutatás számol be.

Elhíztak a katonák

A kutatás szerint a szárazföldi erőknél majdnem tízezer aktív szolgálatban lévő szedett fel plusz kilókat 2019 februárja és 2021 júniusa között, ami a vizsgált állomány negyede. Ugyanez a helyzet a haditengerészetnél és a tengerészgyalogságnál is, írják.

– figyelmeztetett a kutatás vezetője, aki szerint az elhízott katonák nagyobb eséllyel sebesülnek meg. Kiszámították, hogy a hadsereg évente 650 ezer munkaórát veszít el így, ami több mint 1,5 milliárd dolláros költséget jelent.

Súlyos probléma

Emlékeztetnek: a főtisztek már egy évtizede folyamatosan figyelmeztetnek a probléma súlyosságára, ami a járvány csak aláhúzott. Hangsúlyozzák, hogy a 2022-es pénzügyi év volt az első, amikor nem teljesült a kitűzött amerikai toborzási cél, 1500 újonc hiányzik. Ennek oka, írják, hogy például

a 17 és 24 év közötti amerikaiak háromnegyede alkalmatlan a katonai szolgálatra valamilyen okból

– például azért, mert túlsúlyos.

„A helyzet elkeserítő. Drámai nemzetbiztonsági helyzettel nézünk szembe” – figyelmeztetett Stephen Cheney, a tengerészgyalogság nyugalmazott dandártábornoka, aki másik jelentést írt a témában.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2023. április 03. 22:09
Ez is tipikus amerikai. A lényeg, a csomagolás. Kiváló a technika, remek a szemüveg, de ami a ruhában van, ..... . Engem ez az egész a hamburgerre emlékeztet.
luisbathhelena
2023. április 03. 21:44
Az újonc önkéntesek nagy része latino. Már ők is elhíztak, másrészt a kultúrájuk még mindig távol áll a buzeráns értékektől
Gáspár
2023. április 03. 19:06
Pedig voltak hős amerikai katonák, akik saját hazájuk védelmében mind elpusztultak, a hódító Dakoták nyilaitól. Little Bighorn-1876.
Kybon
2023. április 03. 15:44
"Drámai nemzetbiztonsági helyzettel nézünk szembe" - Igen, még egy elcsalt választás, és nem lesz aki megállítsa a fegyveres önkényen alapuló polgárháborút. Az idegeik amúgy is csúcsra vannak járatva a woke-cancel -fasságokkal. És a testük tele van növényvédőszerekkel (állatölőszerekkel...), amik szanaszét cseszték az agyukat. Megállíthatatlan a káosz az usában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!