Bodrogi Gyula: Írja meg, hogy jól vagyok!

2022. július 26. 10:42

Bodrogi Gyula az otthonában gyógyul. Mint ismeretes, május végén az intenzív-osztályt is megjárta a 88 éves színészlegenda, ám az orvosoknak köszönhetően javul az állapota. Mikor a Mandiner megkereste, éppen keresztrejtvényt fejtett.

2022. július 26. 10:42
null
Sal Endre
Sal Endre

„Évtizedes szokásom a keresztrejtvény-fejtés, mellette pedig régi filmeket, ismétléseket nézek a televízióban. Sokat sétálgatok, és már a szerepeimet is elővettem, készülök az őszi színházi évadra” – mondja Bodrogi Gyula, aki reméli, az egészségi állapota megengedi, hogy visszatérhessen a József Attila Színházba. Ő is megijedt, amikor még májusban rosszul lett, és azt is tudja, kinek köszönheti, hogy a gyógyulás útjára lépett:

Bodrogi Gyula 1958-ban végzett a színművészeti főiskolán, 64 éve van a pályán, ami önmagában is különleges. Hát még az a szeretet, amely körbe veszi. Generációk nőttek fel úgy, hogy Bodrogi ott van a televízióban. Száznál is több filmben szerepelt, a Hattyúdaltól a Lindáig, a hangja pedig mindenkit elvarázsolt. Ő adta például Süsünek, az egyfejű sárkánynak is a hangját, amiért imádták a gyerekek. Még korábban azt mondta a Mandinernek, hogy Süsü valóban hozzá nőtt, de a nyolcvanas-kilencvenes években sokan úgy kértek tőle autogramot, hogy ő Linda papája.

 

Bodrogi Gyula otthon lábadozik és reméli, ősszel ismét színpadra léphet. Fotó: Mandiner-archív / Ficsor Márton

 

Örömmel meséli, hogy mikor elhagyhatta a kórházat, a többi beteg megtapsolta. A kérdésre, hogy minek köszönheti, hogy ennyire kedvelik az emberek, szerényen válaszolt: „Nem tudom az okát, de elraktározom magamban ezeket a jó érzéseket” – folytatja a Kossuth-díjas legenda, aki szerint 88 évesen már nincs sok mindenre biztosíték az ember életében, de reméli, hogy a nyári szünet után ott folytathatja, ahol abbahagyta, a színpadon, bár ő is látja, egyre kevesebb korábbi játszótársa él: „Nagyon nehéz, nem is lehet elfogadni, hogy a magyar színjátszás olyan alakjai hiányoznak, mint Sinkovits Imre, Darvas Iván, Sztankay István, Páger Antal, Agárdy Gábor vagy éppen Gobbi Hilda és Psota Irén” – mondta ezzel kapcsolatban korábban a Mandinernek.

A Kossuth-díjas színész szerint ott fent, előre leosztják a „szerepeket”, s úgy tűnik, neki hosszú életet írt elő a Teremtő.

Bodrogi Gyula zárásként egy kéréssel fordult a Mandinerhez: „Amikor kórházba kerültem, sok aggasztó, vészjósló hír jelent meg velem kapcsolatban. Akkor most írja meg, hogy jól vagyok!”  

 

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. július 26. 12:53
Nem bántom....
5m007h 0p3ra70r
2022. július 26. 12:35
A Jóisten tartsa meg sokáig jó egészségben Gyulabátyámat!!!
Hyazinth
2022. július 26. 12:35
Fura ember, az biztos. Egy kommunista színész, aki leszerelteti a veres csillagot a kilátóról, aztán Gyurcsány és sleppje mellett kampányol, de a kormányhoz közel álló Merkelyvel kezelteti magát. "Budapest - Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára tette közkinccsé azt a 1989 májusi titkos jelentést, amely alapján Bodrogi Gyula (85) szereltette le a vörös csillagot a János-hegy tetején álló Erzsébet-kilátóról. „A bontási megbízást Bodrogi Gyula, a Vidám Színpad vezetője adta azzal az indokkal, hogy a kilátót eredetileg Erzsébet királyné emlékére emelték és az ő szobra állt a kilátó tetején; ezt az eredeti állapotot kívánják visszaállítani, hogy a nyugati turisták ne a vörös csillagot lássák, hanem a szobrot” – olvasható a jelentésben, amelyet a BRFK állambiztonsági szerve a III/III-as ügyosztályra küldött. – Ez így helytálló, de nem a rendszer ellen harcoltam, az már amúgy is az utolsókat rúgta abban az időben, csupán tetszetősre akartam formálni egy épületet, amelyet kezelésbe kaptunk. Az a nagy vörös csillag marha ronda volt, és 89-re már a rozsda is megette – válaszolta megkeresésünkre a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, aki 1982 és 2001 között volt a Vidám Színpad művészeti igazgatója. – A felújítást követően kávézót nyitottunk és gyerekműsorokat is csináltunk. Mellesleg az ügyintézés során csak a kilátó bruttó magasságának változását kellett bejelenteni, és a rendőrséget is értesítettem, hogy a munkálatok miatt ott teherautó-forgalom várható."
Unknown
2022. július 26. 11:21
Egy kis szösszenet a "színészlegendáról". Alföldi Robertának volt egy műsora - ifjú l(eg)ény volt még - és ismert színészeket interjúvolt meg. Bodroginak is öles nyelvcsapásokkal tette fel a kérdéseit, az egyik így szólt: - Mondd, te milyen színésznek tartod magad? Hosszas tűnődés után jött a válasz: - Hááát .... én mindenekelőtt kommunista színész vagyok. ENNYI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!