Így búcsúznak a Mekitől az oroszok

2022. május 17. 19:56

Moszkvában tömött sorok alakultak ki, sokan akartak még utoljára enni egy Big Mac-et.

2022. május 17. 19:56
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a napokban, hamarosan kivonul a világ legnagyobb gyorsétteremlánca Oroszországból. Ezért

a helyiek már-már aggódva rohamozták meg a még nyitva lévő néhány Mekit,

hogy utoljára ehessenek egyet a kedvenc burgerükből – számolt be kedden a Reuters.

Mint ismert, a vállalat már márciusban úgy döntött, hogy ideiglenesen bezárja éttermeit az országban. Ezek közé tartozott az ikonikus Puskin téri hely Moszkva központjában, amely 1990. január 31-i megnyitásakor világrekordot döntött, amikor több mint 30 ezer ember állt sorba akkor a három rubeles Big Mac-ért.

„A McDonald's ma már kevés helyen működik” – mondta a 32 éves Irina a Reutersnek, aki a moszkvai Leningrádszkij pályaudvaron lévő mekinél állt sorba, ahonnan a vonatok északra, Szentpétervárra indulnak. „Hiányzik a McDonald's, ezért amikor Szentpétervárra megyek, beugrok és megkínálom magam egy Big Mac-kel” – tette hozzá.

A McDonald's azt tervezi, hogy a közel 850 oroszországi éttermének 84 százalékát egy helyi vevőnek adja el. A fennmaradó, franchise partnerek által üzemeltetett éttermek jövője egyelőre nem világos.

Az új tulajdonosok nem használhatják majd a Mcdonald's nevét, logóját, márkajelzését és étlapját.

A McDonald’s kivonulása körülbelül hatvanezer oroszországi munkavállalójukat érinti, akik a cég reményei szerint munkát találhatnak majd az éttermeket átvevő vállalkozásoknál – írta a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. május 19. 10:17
Ez az egész szimbolikus. 32 éve a nyugat megjelent a keleti blokkban. A térfoglalás elősegítésére hozták a popkulturális jelképeiket, amilyen a McDonald's is. Ahogy a megjelenés is egy új korszakot jelentett, úgy az eltűnése is azt fog. 32 év alatt mindenkinek volt lehetősége kipróbálni, megkedvelni, függővé válni és jól elhízni. Most pedig jön majd valami más a helyére, valami helyi. A know-how marad, a csak a név változik. Amit Oroszország üzen jelenleg, a egy kinyújtott középsű ujj. Azt üzenik, hogy meglesznek a nyugat szarjai nélkül is.
Zolotarjov
2022. május 18. 16:51
Jól járnak, hogy ez a szar is kivonul..
Petykabá
2022. május 18. 13:22
fú micsoda veszteség... ettől kapitulálni fognak biztos...
ovander
2022. május 18. 12:56
Kész, ma készítek rostélyost ebédre a krumpli mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!