Pszichiátriára került a diák, aki tojással dobta meg Emmanuel Macront

2021. szeptember 28. 13:42

Pszichiátriai kényszerkezelés alá helyezték azt a 19 éves diákot, aki tojással dobta meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a közép-franciaországi Lyonban egy vendéglátóipari rendezvényen – közölte kedden a helyi ügyészség.

2021. szeptember 28. 13:42
null

A tojás a vállán érte hétfőn a francia államfőt, de nem tört össze. A tojásdobálót a helyszínen előállították, majd a lyoni ügyészség indítványára pszichológiai vizsgálat alá vetették, amely megállapította, hogy nem beszámítható. A 19 éves férfit a városi kórház pszichiátriai osztályára szállították.    

Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat.    

A rendezvényen a francia elnök bejelentette, hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.    

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult. Emmanuel Macront egyébként – még elnökjelöltként – 2017 márciusában is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit akkor a „folklór részének” minősített.

(MTI)

Fotó: HANDOUT / LYONMAG.COM / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2021. szeptember 28. 19:54
Hülye! A tojásgránát (M26) a másik kezében volt...
Biivisz
2021. szeptember 28. 18:00
Ez már a Szovjetúnió szintje. Aki ellenzéki, annak pszichiátria. Ott ugyanis a megfelelően érzékenyített pszichiáter az úr. Vele szemben a zemberijigok labdába se rúghatnak.
Aegopolis.
2021. szeptember 28. 16:57
Sanszos, hogy aki egy elbénázott tojásdobással akar forradalmat kirobbantani, az tényleg nem százas.
Fáskerti
2021. szeptember 28. 16:27
Olyan híg a Manu agya, hogy még a tojás sem törik el rajta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!