Ezek a világ legegészségesebb országai

2016. február 28. 06:47

Egyre többet és joggal szídjuk a magyar egészségügyi rendszert. Ugyanakkor kevéssé van módunk arra, hogy objektíven megvizsgáljuk, hol is állunk nemzetközi összehasonlításban. Erre nyújt most lehetőséget egy nemzetközi felmérés, melyet a Pénzcentrum közölt oldalán. Lássuk, e szerint hová sorolható a magyar egészségügy!

2016. február 28. 06:47

Az ENSZ, a Világbank, és az Egészségügyi Világszervezet adatait alapul véve az egészségügyi helyzetük alapján rangsorolták az országokat. Ehhez többek között megvizsgálták a várható élettartamot, a halálozási arányt, illetve az olyan egészségügyi kockázati tényezők mértékét, mint például a dohányzás, vagy a védőoltások száma. Az észak-és latin-amerikai országok ebben a rangsorban kissé leszerepeltek, ugyanis a lista legelején kizárólag ázsiai és európai országok vannak.

 
A vizsgált 145 ország között Magyarország az 54. helyet szerezte meg. Bár ezzel megelőztük a szomszédos Romániát, Bulgáriát, és Szerbiát is, lenne még mit javítani a helyzetünkön. A kórházak leromlott állapota mellett ugyanis a jelentős szakemberhiány, és a magyarok egészségi állapota is hozzájárult ahhoz, hogy ebben a listában nem kerültünk a TOP 10-be. De vajon mely ország kapta meg az elismerő első helyet a világranglistán?
 
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. február 28. 10:24
A paleolit étrendet kell követni, akkor nem lesz baj az egészséggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!