A Bedros jelenség

2015. december 19. 03:12

Hát úgy, hogy egy-egy ránk maradt kórházigazgató, főorvos azt gondolja, hogy élet-halál ura és az ő szemétdombján kívül nincs is élet. Egy kórházi osztály földesuránál már csak az intézmény menedzsmentje a nagyobb gazda, élükön az intézmény igazgatójával, mint Bedros Róbert, a Szent Imre Kórház jelenlegi vezetője...

2015. december 19. 03:12

Az orvoslás egy feudális rendszerben ragadt Magyarországon, medikus koromban és még kezdő orvosként is teljesen normális viszony volt a csendőrpertu, azaz az idősebb főorvos, simán tegezhette akár még a női kollégát is, viszont ez fordítva nem volt megengedett. Nem véletlen, hogy ez a rendszer még most is létezhet, hiszen a főorvos osztja a műtéteket, a kórtermeket is. Tehát végső soron rajta múlik a tisztességes megélhetés. Hiszen a jó műtét és a jó kórterem vastag borítékot jelenthet. Ugyanis nem mindegy hogy valaki azt a kórtermet kapja, ami a helyi szociális otthon lakóit fogadja, vagy azt amelyik a terület úri negyedéből érkezőket.

Márpedig erre a fiatalabb generáció nem vevő. Nem csak az alacsony bér az oka az elvándorlásoknak, hanem a lepusztult infrastruktúrán túl a még megmaradt hűbérúri rendszer is. Ennek fennmaradása pedig a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszer) és az eddigi egészségügyi vezetés alapvető érdeke, hiszen a rend így tartható fent, maga a NER is erre épül. Ha belesimulsz, kapsz műtétet, jó kórtermet, ha nem, coki van.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2016. május 01. 01:12
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Szent Imre Budapest egyik legjobban felszerelt korháza a felujitások után és a müszerpark is megujult. Gondolom ellenpólusként terelésként jelent meg a cikk azért mert kiderült tegnap lázás újból megerősitette, hogy a felmondott anasztesek millió felleti béreket kaptak. Azt is mondta, hogy bárhogyis van magyarországon nem tudnak a nyugati hárommilios bérekkel versenyezni, de folyamatosan a lehetőségek fígyelembe véve emelkednek a jővedelmek, de nemcsak orvosok dolgoznak az eüben és a növérekkel és a többiekkel is foglalkozni kell. Egyszer már azért feketén fehéren kellene nyílvános kimutatást adni a tényleges jövedelmekről kórházonként lebontva a teljes alkalmazottakról nemcsak az orvosokkal foglalkozni mivel az egészségügyben timmunka folyik és egymaga senki nem tud semmit tenni a többiek munkája nélkül. Ha valaki olyan egoval rendelkezik mint az írásból kivehető akkor a betegek és a szakma is jobban járna, ha pályát modosítana.
Guru
2016. február 27. 21:23
Sajnos az egészségügyben is "létezik" és virul a fekete gazdaság. Bp.ArsMedical magánklinika, ahol OEP-támogatott műtéti jogot szerez(vajh hogyan????) de az "egyéb" költséget(betegszoba használat:5-6 óra!!/50ezer Ft) csakis kizárólag készpénzben kifizetni előre a felét foglalóként!Itt a kes a lényeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!