Már születése előtt háborús sérült lett a szír kislány

2015. október 03. 13:17

A követelőző, néha agresszív és elsősorban gazdasági okokból Európába vágyó migránsok miatt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy vannak köztük olyanok is, akik az olyan élettől menekülnek, mint azé a kisbabáé lehet, akiről az MTI adott számot a CNN híre alapján, s ennek a szír csecsemőnek a sorsától szeretnék családjukat megóvni.

2015. október 03. 13:17

Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háború dúlta Aleppó szíriai városban. A találat még anyja méhében érte, aki három másik gyermekével együtt sérült meg egy légitámadás során. A CNN beszámolója szerint a szíriai család tagjai vélhetően a kormányerők bombázása során sebesültek meg szeptember 18-án, amikor a város lakónegyedében sok otthon dőlt romba. A kilenc hónapos várandós anyát, Amirát számos sérüléssel szállították egy aleppói kórházba könnyebben sérült három gyermekével együtt.
 A várandós asszony hasán is vérző seb volt, ezért azonnal császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. Megdöbbenésükre az újszülött bal szeme fölött a homlokába fúródva egy repeszdarabot találtak.

A repeszdarabot eltávolították, és az Amelnek, vagyis Reménynek elnevezett kisbaba a jelentés szerint már jól van.
 „Nem tudjuk, hogy a kislány mentette meg anyját a repesztől vagy az anya mentette meg a kisbabát, de az világos, hogy a sátáni rezsim mindkettejüket megpróbálta megölni" – mondta egy orvos a CNN-nek.
 „Még meg sem született, de már célpont lett. Ilyen időket élünk. Remélem, jobb jövő vár rá" –nyilatkozta Mohammed Tabbaa, a kislányt megoperáló sebészcsoport egy tagja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!