Elhallgattatná a püspököt a spanyol szocialista politikus

2013. január 08. 16:35

Miguel Angel Vazquez, a Spanyol Szocialista Munkáspárt tagja, az andalúziai tartományi kormány szóvivője „elhallgattatná” Demetrio Fernandez córdobai püspököt, amiért az egyházfi a politikus szerint megtámadta a férfi és nő közti „valódi és hatékony” egyenlőséget.

2013. január 08. 16:35

A püspök bűne annyi volt, hogy egy közelmúltban közzétett pásztorlevelében kritizálta azokat a felfogásokat, amelyek szerint a nő és a férfi közti különbségek inkább csak társadalmi konstrukciók, semmint biológiai realitások. Az ilyen ideológiák, amelyeket például a radikális feministák képviselnek, a püspök szerint rombolják a család éthoszát és az ember–Isten-kapcsolatot. Ezt az ideológiát ráadásul számos akadémiai, egyetemi program támogatja és próbálja ráerőszakolni mindenkire, ami a főpásztor szerint nagy veszélyt jelent a gyerekekre és fiatalokra.

A püspök szerint nő és férfi megváltoztathatatlanul különbözik, és kiegészíti egymást. Mindezzel Demetrio Fernandez semmi olyat nem mondott, amit ne hangoztatna folyamatosan a katolikus egyház és annak feje, a pápa. Miguel Angel Vazquez viszont blogjában „a vallásos fanatizmus igazi képviselőjének” titulálta a püspököt, aki szerinte kijelentéseivel ellentétbe került azon egyéni és közösségi jogokkal, amelyek le vannak fektetve a spanyol alkotmányban. A püspök véleményét „visszalépésnek” titulálva Vazquez leszögezte: inkább a pokolban ég majd, mintsem hogy lemondjon az „egyenlőségről”.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!