A PSZÁF-hoz fordulnak a fogyasztóvédők

2011. február 08. 11:27

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordul a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, mert a beérkező panaszok szerint egy magyarországi bank a fogyasztók hátrányára kezdeményezte szerződéseinek módosítását.

2011. február 08. 11:27

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordul a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, mert a beérkező panaszok szerint egy magyarországi bank a fogyasztók hátrányára kezdeményezte lakossági- és bankkártya kondícióinak, valamint a számlacsomagokra vonatkozóan megkötött szerződéseinek módosítását. A szövetség azért keresi meg a felügyeletet, hogy az vizsgálja meg, a bank fenti magatartása megfelel-e a vonatkozó törvényi előírásoknak.

A FEOSZ keddi közleménye szerint sok fogyasztó jelezte, hogy a bank levélben hívta fel a figyelmüket a romló feltételekre és kedvezőtlen módosításokra, amelyek a szerződési feltételek széles körét érintik.

Mivel várhatóan több bank is követni fogja a fenti példát, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége felhívja a pénzügyi szervezetek figyelmét arra, hogy ne hárítsák át indokolatlanul a fenti költségeket a fogyasztókra. Ezen kívül, ha bármelyik banki ügyfél úgy tapasztalja, hogy nem tájékoztatták őt megfelelően az általános szerződési feltételek kedvezőtlen változásáról, illetve nem hívták fel figyelmét felmondási jogának gyakorlására, forduljon bejelentéssel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez” - hívja fel a figyelmet a szövetség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!