Szívszorító: először szólalt meg Suhajda Szilárd felesége a hegymászó tragédiája után (Videó)

2024. március 03. 13:51

Attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez – szögezte le Legindi Tímea.

2024. március 03. 13:51

Suhajda Szilárd a Mount Everest csúcstámadása közben lelte halálát tavaly május végén. Felesége Legindi Tímea először állt kamerák elé és beszélt a családjukat ért tragédiáról a Csisztu Sport Castban.

A sokáig tartó hallgatás okát is elmondta az adásban: „Ha Szilárdnak sikerül az Everest palack nélküli megmászása, és hazatér, akkor ez egy közös siker lett volna, mindenki magáénak érzi. Viszont így, hogy tragédia lett, mintha így is szeretett volna mindenki egy szeletet magának. 

Amikor kitettük az utolsó posztot, hogy befejeződött a keresés, onnantól én nem szólaltam meg, de a háttérben azon dolgoztam, hogy ne jelenjen meg még több butaság”.

Tímea a mentőexpedícióról megosztott pár titkos részletet is, többek közt azt, hogy a mentés ideje alatt tele volt a házuk emberekkel. 

„Egyrészt ott voltak a média munkatársai, másrészt elkezdtek jönni a barátaink. Szilárd mellett szocializálódva ők is tudták, hogy baj van, mert nem ért fel aznap a csúcsra. Én nem bánom, hogy ennyi mindenkit beengedtünk. Ennek köszönhető, hogy valaki a vezető hírek között olvasta, hogy baj van, és ez a valaki lett, aki finanszírozta a keresést” – mesélte a hegymászó felesége.

Mi okozhatta a tragédiát?

Az én teóriám egyszerű: Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem.”

– fejtette ki Csisztu Zsuzsa műsorában.

Az eset után boldog-boldogtalan fejtette ki véleményét Suhajda családja iránti felelősségéről, ám a feleség egészen másként látja, mint ahogy azt sokan, sok helyen vélték. 

„Nem gondolom veszélytelennek a hegymászást, de sokkal veszélyesebbnek sem másnál, ha az ember tudatosan és felkészülten csinálja. Szóval azt gondolom, hogy attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez. Szilárd is támogatott engem minden elképzelésemben, száz százalékban a partnerem volt.”

– fogalmazta meg álláspontját Tímea.

A teljes adást itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:06
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­­a­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
kata56
2024. március 03. 20:34
Csak nekem tűnik ez a nő túl érzelemmentesnek???? Csupa logikus(nak tűnő) rideg magyarázkodás... meglehetősen érzelemmentesen.. Ha rosszindulatű akarnék lenni..ez a nő egyszerűen nem is szerette a férjét. Jól elvolt vele meg közös hobbi..meg van egy közös gyerekünk is...Meghalt..hát..Istenkém..ódolga...ó döntése....Nekem furcsa..és rideg...
453682
2024. március 03. 18:44
Amíg nem volt családom, kőkeményen nyomtam az extrém sportokat. Elég sok elmebeteg fanatikussal hozott össze a sors akik halhatatlannak hitték önmagukat. Ebből 2 ejtőernyős, 1 búvár és 1 hegyi kerékpáros halt meg (akiről tudok) mert többnek gondolták önmagukat. Szóval, ismerem azt a típust. Nagyon komoly önismeret kell, hogy valaki tudja hol a határ.
Oszodibeszed
2024. március 03. 18:40
Hölgyem, a "nem szíjazhatod oda egy székhez" és a 8 ezer többszáz méteres meredek, jeges, oxigén nélküli hegycsúcs között mi érzékelünk alternatív átmeneteket. Úgy hívjuk: életösztön. Sajnálom, ami a férjével történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!