Tejföllel kezelte égési sérülését, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy idős asszonyt

2023. november 08. 14:15

Az „ősi” praktika alkalmazása majdnem az életébe került.

2023. november 08. 14:15

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy idős asszonyt, miután teljesen elfertőződött egy égett sebe, amit tejföllel kezelt – írta az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában. A 85 év körüli nőhöz azután hívtak mentőt a szomszédai, hogy

hirtelen zavartan kezdett viselkedni.

A mentők perceken belül helyszínre értek és kiderült, hogy előző nap a nő teával forrázta le az alkarját, melyet tejföllel kent be, mivel „az ősi praktika szerint” ez gyógyulást hozhat. Ettől rövid időn belül a seb teljesen elfertőződött és ez okozta a zavart viselkedést. 

A mentők a betegnek végül mielőbbi felépülést kívántak.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: OMSZ

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. november 09. 08:52
Úgy néz ki, hogy a mandiner weboldalán a fórumfelületen nagy digitális gubanc alakult ki. Az Obsitos technikusnak! A tejben mindig van baktérium, a tejfölben is. Az nem mindegy,hogy mennyi és milyen minőségű. A tápcsatornád " ürege az nem a testedhez tartozik, hanem a külvilághoz, a tested csak körbe veszi azt. ( egy cérnagombolyagot le lehet úgy nyelni, hogy az egyik vége a szádból, a másik vége pedig a végbélnyílásodból lóg ki.) Ezért nem véletlen, hogy az immunrendszered 2/3-d része a tápcsatorna falában helyezkedik el. Mi több, bakteriális szempontból a szájüreged a legfertőzöttebb. ( ott minden van, ami a baciknak kell: nedvesség, sötétség meleg és kaja számukra) Ilyen szempontból piszkosabb hely, mint a végbél. Sőt, a testeden -ben a legkoszosabb hely. - Ezért veszélyes a harapott seb!
fogas paduc
2023. november 09. 07:53
Baromság! Ha égési sérülést szenvedsz el, azonnal hűteni kell a sebet. Ez nem csak fájdalomcsillapító hatású, hanem a szövetekben megrekedt hőt is elvonja, így a további szöveti hőkárosodást is mérsékli, továbbá gyulladás csökkentő hatású. Ezt követően figyelni kell a szöveti demarkációra - azaz arra, hogy az elhalt szöveteket a szervezet lehatárolja, ezeket tehát el kell távolítani, mert egy állandó gyulladásos izgalmat tart fenn. És ugyanakkor a bakteriális felülfertőzés ellen is védekezni kell. Persze az égés lehet különböző kiterjedésű és mélységű, melyen aztán az illető élete és a gyógyulás minősége is múlik - ....majd. Szóval először AZONNAL HŰTENI! - lehetőleg folyó vízzel - 20-30 percen át!
palicsi-2
2023. november 09. 04:47
Az a kérdés, hogy házi tejfölt használt a néni, vagy valami bolti pancsolt szart! Eladnak nekünk mindent! A bolti tejnek, tejtermékeknek, nem sok köze van a tehenekből kifejhető tejhez! Az allergiások sem a tejre allergiások, hanem a különböző adalék és tartósító szerekre!
Kozmosz
2023. november 08. 21:07
A nő 85 éves volt, te Bi Tang.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!