Ha ilyen SMS-t kap, semmiképp se nyissa meg!

2023. augusztus 08. 22:03

A rendőrség nevében próbálkoznak a csalók.

2023. augusztus 08. 22:03
null

A rendőrség kedden adott tájékoztatást arról, hogy adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a Rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. Ennek érdekében a csalók még egy gyanús honlapot is létrehoztak – www.ugyintezespolice-hu.com – és a Rendőrség Ügyintézési Portál befizetés funkciójának imitálásával működtetik.

 

Az adathalászok megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre a fenti, adathalász linket is. 

 

A rendőrség azt kéri, senki ne dőljön be nekik, törölje az üzenetet, és semmiképp se kattintson a linkre.

 

Ne adja meg sem személyes adtait, sem bankkártyájának adatait. A személyes és banki adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával éri el”

 

– közölték.

Fotó: Police.hu

A nyitókép illusztráció. Fotó: ANNETTE RIEDL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lenyegtelen
2023. augusztus 09. 00:55
Én azért megnyitottam és megnéztem az oldalt. Gyakorlatilag bármilyen rendszámot megadhatsz, lesz rá büntetés. Még az ellenőrző sms-re is gondoltak. Sajnos még így is sokan be fogják venni ezt a kamu oldalt annak ellenére, hogy ordít róla hogy semmi sincs vele rendben.
Akitlosz
2023. augusztus 08. 23:31
Ha ilyen cikkcímet olvas, akkor semmiképpen se kattintson rá!
EX_Terminator
2023. augusztus 08. 22:48
És ha értesítést küldenek az hivatalos formában történik postai úton és nem egy nyavalyás SMS-t fognak küldeni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!