Kúria: Az Európai Bizottság megállapításaiból egyetlen szó sem igaz

2023. július 05. 20:59

„Azt pedig, hogy mindez az Országos Bírói Tanács néhány volt és jelenlegi tagjának öncélú törekvésein alapul, nagyon sajnálatosnak tartom” – fogalmazott Varga Zs. András.

2023. július 05. 20:59

A Kúria közleményben reagált az Európai Bizottság 2023. évi jogállamisági jelentésének Magyarországra vonatkozó fejezetére. A közleményben kifejtették, hogy az EB a Kúriára vonatkozóan sajnálatosan, ellenőrzés nélkül átvette az Országos Bírói Tanács minden ténybeli alapot nélkülöző, többször adatokkal cáfolt, sok bíró személyes integritását sértő önkényes véleményét. A megállapításokra vonatkozóan kijelenthető, hogy azokból egyetlen szó sem igaz. 

Leszögezték, hogy minden kúriai pályázat elbírálása az évtizedes gyakorlatot aprólékosan követő, a jogszabályokat minden részletre kiterjedő figyelemmel, pontosan betartó, a véleményező bírói testületek állásfoglalását kivétel nélkül elfogadó döntéssel történt. Éppen ezért egyetlen, a pályázatokon nem nyertes pályázó sem vitatta azt. A  Kúria elnöke világossá tette, hogy a megállapításokat mint a bírói tekintélyt minden alap nélkül megkérdőjelező politikai támadást ismételten, sokadszorra visszautasítja. 

 

Azt pedig, hogy mindez az Országos Bírói Tanács néhány volt és jelenlegi tagjának öncélú törekvésein alapul, nagyon sajnálatosnak tartom. 

 

Ezektől a törekvésektől nemcsak a Kúria képviseletében, hanem minden tisztességes magyar bíró nevében elhatárolódom” – fogalmazott Varga Zs. András.

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: MTI/Soós Lajos




 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hahota
2023. július 06. 10:26
Jogos a felháborodás a Kuria részéről.
balbako_
2023. július 06. 05:25
Ez az új formátum nem jó! A vita a kommentelők között annyira vontatottá válik a keresgélés több időt vesz igénybe, mint a reagálás.
EX_Terminator
2023. július 06. 02:54
A szovjet únió az a múlt démona ami már kimúlt. És itt az az igazi probléma hogy egyesek benne ragadtak a múltba. Hogy oroszország mekkora fenyegetést jelent? Az azon múlik hogy egyesek mennyire idegesítik a medvét. azaz? Cibálják a tigris bajszát. Ők képesek és hajlandók együttélésre de ezt az ilyesmit soha nem fogják megtűrni. Azon az áron hogy feladják magukat és becsicskuljanak NEM FOG MEGTÖRTÉNNI.
hlaci83
2023. július 06. 02:05
REMÉLEM LÁTJÁTOK, MENNYIVEL KEVESEBB AKTIVITÁS VAN!!!!!....................HOGY A PICSÁBA LEHET ILYEN BÉTA VERZIÓS SZART ÉLESBE KITENNI?????............NINCS ÉRTELME KOMMENTELNI, MERT KÉSZ TORTÚRA MEGTALÁLNI A KORÁBBI KOMMENTJEIMRE KAPOTT VÁLASZOKAT!!!.............. NEM JEGYZI MEG A SORRENDET SEM........... A VÁLASZOK MEGTEKINTÉSE GOMB ALIG ÉSZREVEHETŐ, AMÚGY JÓ LENNE, HA ALAPBÓL KI LENNE BONTVA. KI AZ A HÜLYE AKI VÉGIGKATTINTGATJA MINDET?????................ KÉSZ FÓRUMRENDSZEREK VANNAK, CSAK INTEGRÁLNI KELLET VOLNA VALAMELYIKET, VAGY HAGYNI A RÉGIT................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!