Mától halálos dózisú keménydrogot tarthatnak maguknál a 18 évesek Kanadában

2023. február 01. 17:10

Olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy.

2023. február 01. 17:10
null
Molnár István Jenő

„Mától halálos dózisú keménydrogot tarthatnak maguknál a 18 évesek Kanadában. Több keménydrogot is dekriminalizáltak Kanadában. A marihuána legalizáció után most olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, Brit-Kolumbiában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy. Ezekből a szerekből a jövőben minden 18. életévét betöltött személy 2.5 grammnyit birtokolhat majd mindenfajta büntetés nélkül. 

Ez a mennyiség pedig az összes felsorolt kábítószerből halálos dózist jelenthet (a szintén dekriminalizált fentanylból pl. 0,0007 gramm bevitele a szervezetbe már szinte biztos halálos adag). Korábban a marihuána legalizáció után már nőtt a bűnelkövetések száma, felélénkült az illegális kereskedelem és egyre több fiatal kezdett más kábítószerek felé is nyitni. Nyilvánvaló, a marihuána legalizációja a drogliberalizációs oldalnak csak az első lépés.

Később a heroinhoz hasonló keménydrogok is sorra kerülnek, mint ahogy Kanadában is láthatjuk. A keménydrog dekriminalizációs beláthatatlan következményekkel járhat. Veszélyes az egyénre, a családra és a teljes nemzetközösségre nézve.Magyarországnak a tudományos tények talaján maradva kell ellenállnia a drogliberalizációs trendeknek. Társadalmunkat meg kell védeni a biztonságos, tudatos és mértékadó szerhasználat délibábjával házaló, liberalizációt hirdető áltudományos drogaktivisták hazugságaitól.” 

Egy kanadai tartomány dekriminalizálja a kokaint és heroint

Keddtől kezdődően Brit Columbia tartomány felnőtt lakosai 2,5 grammot tarthatnak maguknál A kanadai kormány engedélyezte a „kísérletet", mégpedig három évre - írja a BBC. Habár a fent listázott drogok továbbra is illegálisak, ám ha valaki „pusztán" 2,5 grammot tart magánál belőlük, nem veszik őrizetbe, nem emelnek vádat ellene, és nem kobozzák el tőle a drogot, ehelyett tájékoztatást kapnak a rendelkezésre álló egészségügyi és szociális szolgáltatásokról.

 

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Újjáélesztett Dodó
2023. február 04. 17:36
Az okokról írjanak, hogy miért lesz valaki függő?! Hát nem a drogoktól, hanem pl. az anyja stresszes volt a terhesség alatt, vagy mert gyerekkori bántalmazások érik, illetve nem tanul meg egészséges megküzdési technikákat. Biztos lehetne árnyaltabban is, sorryka. Szóval miért függők olyan sokan? Mert szoronganak, mert kiszámíthatatlan a világ, mert a szülők túl sokat dolgoznak, és nincs idejük gyereket nevelni, vagy épp e szülők feleslegessé váltak, és ezért a gyermekeiken állnak bosszút. Sok ezek közül az idióta gazdasági berendezkedésből következik, ezen kellene változtatni. Több pszichológiát az iskolákba? hogy tudom leküzdeni a szorongásomat? Hogy tudok kimászni a tanult tehetetlenségből? Hogy tudok feldolgozni egy traumát? Stb.
Aerion
2023. február 03. 14:02
De miért csodálkoztok ezen. Ez a moslék emberképe, erre akarják formálni az egész világon az összes embert. Akit nem lehet, azt majd megölik. Nem kell élet, halál kell. Ne foglalkozz közélettel, irodalommal, történelemmel, matematikával, ne olvass, ne gondolkodj, ne tisztelj semmit, élj a mának, basszál akár önmagaddal és bassz a világra. Mert ez így jó. Halálkultusz. Ez ennek a társaságnak az istene.
pintyőke
2023. február 02. 08:27
"Penalties against possession of a drug should not be more damaging to an individual than the use of the drug itself..." A drogbirtoklás büntetése nem károsíthatja jobban az egyént, mint a puszta droghasználat. Értsd: nem szabad jobban károsítania. Jimmy Carter
Almassy
2023. február 02. 08:19
De csak kísérleti alapon. Ha ugyanis nem emelkedik a halálolzási arány, akkor kötelező lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!