Rejtélyes ragadozó tizedeli az állatokat Bugac közelében

2022. január 05. 14:20

A gazdák szerint nem zárható ki, hogy a kóborló fekete párduc szedheti áldozatait.

2022. január 05. 14:20
null

Több birkát is megölt szenteste egy rejtélyes ragadozó Bugac mellett. A tanyavilág gazdái tanácstalanok a támadásokat illetően, van aki azt gondolja, hogy egy kutya garázdálkodott, mások szerint azonban a még mindig kóborló fekete párduc szedi áldozatait – olvasható a life.hu portálján.

A lap szerint az egyik gazda összesen hét állatát vesztette el a támadás során, ő arra gyanakszik, hogy a fekete párduc áll az eset hátterében, a helyszín ugyanis 40-50 kilométerre van onnan, ahol a párducot először lefilmezték Kiskunhalasnál.

Egy másik férfi tanyáján kilenc állatból egy pusztult el. A gazda évtizedek óta vadászik, sokféle vaddal találkozik, de elmondása szerint ilyet még nem látott. A lapnak úgy nyilatkozott:

„Egy közönséges kutyának kisebb a lábnyoma, látszik, hogy ezek egy nagyobb súlyú állatéhoz tartoznak. Várjuk a fejleményeket, de egy biztos: addig nem alszom nyugodtan, míg ki nem derül, milyen állat bántotta a jószágaimat”

Fotó: PATRICK HERTZOG / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. január 06. 13:38
A tetétleni fantom volt. https://www.youtube.com/watch?v=x8WmPRGFdu0 https://www.youtube.com/watch?v=pKbk8lQdIR0 https://www.youtube.com/watch?v=0lENP3BUz-8 https://www.youtube.com/watch?v=lgzfmXlALPY
pipa89
2022. január 06. 10:21
Megoldás: célzott zónázós drónos keresés.
kozmosz
2022. január 05. 21:21
Közben a mandiner birkáinak meg semmi bántódásuk nem esik, hogy a fene egye meg.
Akitlosz
2022. január 05. 20:20
Inkább a vadászó gazda érdemelte volna meg, hogy vacsora legyen, nem az állatai. Hány élet szárad a lelkén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!