Megtalálhatták a kapcsolatot az AstraZeneca és a vérrögképződés között

2021. március 19. 14:18

Az erős immunválasszal magyarázzák a rendkívül ritka reakciót, megoldás is létezik.

2021. március 19. 14:18

Hetek óta bizalmatlanság övezi az AstraZeneca oltóanyagát, mert néhány embernél súlyos vérrögképződés lépett fel, ezért több ország is az alkalmazás felfüggesztése mellett döntött – írja a Telex.

A portál azt írja, német és norvég kutatók is megtalálták az összefüggés az oltást és a vérrögképződés között. „Az Oslói Egyetemi Oktató Kórház kutatócsoportja csütörtökön közölte, hogy arra jutottak: az AstraZeneca váltotta ki azt a sajátos immunreakciót, amely három norvég, 50 év alatti, a vakcinával beoltott egészségügyi dolgozónál okozott vérrögképződést, egyikük később meg is halt. Ők ezt az erős immunválasszal magyarázták.”

Megírták: a Greinsfald német oktatókórház kutatói is vizsgálták az AstraZeneca hatásait, és arra jutottak, hogy az oltóanyag olyan védelmi mechanizmust indít be egyes ritka esetekben, mint jellemzően egy seb gyógyulásakor jelentkezik a szervezetben, és elindul a vérrögösödés. Az eredményről beszámoló Merkur.de cikke szerint a vizsgálathoz az érintett betegek vérmintáját használták.

Arra jutottak még, hogy jellemzően az agyban keletkezik a vérrög, illetve jó hír, hogy a ritka reakcióra gyógyszer is létezik, és ez segít is azonnal – ám ezt megelőzésként, az oltással együtt nem, csak a vérrög kialakulása után lehet beadni, írja a Telex.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. március 20. 23:23
Érdekes, hogy az AstraZeneca ellen nem hergel a baloldal, pedig a telex megírta a tutit. Az orosz, meg a kínai ellen megy a hiszti, holott azokról ilyen híreket nem hallani... Hol itt a józan logika?
fraktoaster
2021. március 19. 19:13
A lényeg, hogy a Covid betegséggel járó kockázat és a Covid betegséggel járó thrombembóliás szövődmények esélye nagyságrendekkel nagyobb, mint a védőoltás mellékhatásaként esetlegesen jelentkező vérrög képződés. Lehet választani. Én az oltást választom és ezt ajánlom mindenkinek. Sőt, sokkal nagyobb az esély meghalni egy vétlen autóbalesetben is, mint stroke-ot kapni AstraZeneca oltás után.
Thoma63
2021. március 19. 15:48
Azt hiszem egy "normális" korban ezt hívják emberkísérletnek. Igen egy normális korban, de ez nem az. Ebben a korban valaki kiálhat az emberek elé és azt mondatja, hirdetheti, hogy a túlnépesedést meg lehet előzni, hogy az oltásokkal ezt el lehet érni. Egyébként az egészségügyben érdekelt és ő pénzeli a felügyeleti szerveket is! Ez az én véleményem! Lehet velem egyetérteni, vagy nem!
szóda
2021. március 19. 15:33
Előbb-utóbb a mellékhatásokra is adnak oltást, majd a mellékhatásoltás okozta mellékhatásokra is. Végtelen a lista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!