LMP: a kormány ne kösse feltételhez a háziorvosok béremelését!

2021. február 19. 12:30

Schmuck Erzsébet szerint a kormány „megzsarolta”, kényszerhelyzet elé állította a háziorvosi praxisokban dolgozó orvosokat.

2021. február 19. 12:30

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy az alapellátásban dolgozó orvosoknak megígért béremelést „ne sumákolja el”, annak kifizetését semmilyen feltételhez ne kösse.

Schmuck Erzsébet társelnök pénteki online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány „megzsarolta”, kényszerhelyzet elé állította a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a fogorvosi praxisokban dolgozó orvosokat. Ők csak akkor kapják meg a korábban megígért béremelést, ha praxisközösségekbe tömörülnek, ellenkező esetben csak annak 30 százalékát folyósítják.    

Az ellenzéki politikus szerint azonban jelenleg számos buktatója van annak, hogy a szabályok szerint legalább öt háziorvosi praxis összefoghasson, a többi közt a betöltetlen helyek száma, amely már kilencszáz körüli az országban, és január óta ötvenkettővel nőtt.    

Mivel a háziorvosok átlagéletkora hatvan év körüli, Schmuck Erzsébet szerint a kényszer hatására sokan inkább a nyugdíjba vonulást választják, így tovább nő a háziorvoshiány. Megjegyezte: a leszakadó, mélyszegény területeken már most is előfordul, hogy egész települések maradnak háziorvos nélkül.    

Pedig a munkájukra a koronavírus-járvány újbóli erősödése miatt vagy a tömeges oltások lebonyolításában is nagy szükség van – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 19. 18:11
Ungárt a kormányba!........
dglaj
2021. február 19. 13:39
A munkában eltöltött 50 év tapasztalata alapján: aki a pénzt adja, az definiálja a feltételeket is... A kíbicnek semmi sem drága...
nyugalom
2021. február 19. 12:55
Ez a bözsi sunyi es buta, aljas! Kanasz meg kanasznak is nevetseges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!