A koronavírus örökre velünk maradhat a Johnson & Johnson vezére szerint

2021. február 10. 09:37

Alex Gorsky szerint ahogy a vírus terjed, mutálódik is, az új variánsok ellen hatástalanok lehetnek a korábban kialakult antitestek, írja a Portfolio.

2021. február 10. 09:37
null

Elképzelhető, hogy a koronavírus elleni oltás olyan lesz a következő pár évben, mint a szezonális influenza elleni – jelentette ki a koronavírus elleni vakcinát is gyártó Johnson & Johnson vezérigazgatója a CNBC-nek, erről a Portfolio számol be. Alex Gorsky azt mondta, sajnos, ahogy a vírus terjed, mutálódik is, az új variánsok ellen hatástalanok lehetnek a korábban kialakult antitestek, a vírus másképpen reagálhat a terápiákra vagy a vakcinákra.

Egészségügyi szakértők szerint nagyon magas a valószínűsége annak, hogy a világjárvány pandémiából endémiává válik, ami azt jelenti, hogy nem tűnik el végleg vagy teljesen, az influenzához hasonlóan még sokáig velünk marad.

(portfolio)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VDGy
2021. február 10. 11:50
Oltass? Ne oltass? Lázadj? Ne lázadj? Tisztelt Olvasó! https://www.szilajcsiko.hu/single-post/oltass-ne-oltass-lazadj-ne-lazadj-tisztelt-olvaso
B_kanya
2021. február 10. 11:07
Az megvan, hogy a spanyolnátha, mint első influenzajárvány, kinyírt vagy 3 év alatt 20 millió embert, de azóta velünk van? Mert hát az a változat, ami később betegít meg, kevesebb embert öl meg, az pusztán a fertőzés dinamikája miatt is jobban elterjed, de ad valami védettséget a halálosabb változatok ellen. Tehát gyak visszatér majd a sima influenzajárvány, évtizedenként egy-egy komolyabb változattal, kb századonta egy halálossal. Amúgy is, az "átlagosan súlyosabb" (mondjuk a 2016/17-es téli szezon) influenzajárvány esetén sem vettek mintát - pedig azok 30%-át is valamelyik koronavírus okozta. Taknyos időben nem is baj a maszk, azt megtarthatjuk a "vírusszezonra". A 2020 év eleji influenzajárváány ezért, meg a kézmosás miatt "maradt el".
lilla
2021. február 10. 10:54
Es most mar eletunk vegeig rohangaljunk szajkosarban, hiszen allandoan vedekezni kell...
night watch
2021. február 10. 10:50
Ha ez így van, a fegyelmezett lakossággal, autoritárius rezsimmel rendelkező Kína hamarabb lekőrözi az USA-t, mint egyébként tette volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!