MSZP: Már Bulgária is jobban teljesít

2013. szeptember 04. 10:57

Az MSZP szerint a Világgazdasági Fórum (WEF) versenyképességi rangsorából az látszik, hogy már Bulgária is jobban teljesít Magyarországnál.

2013. szeptember 04. 10:57

Burány Sándor szerdai sajtótájékoztatóján azután beszélt erről, hogy a WEF közzétette: Magyarország a 63. helyet foglalja el a versenyképességi rangsorban, ami három hellyel rosszabb mint az elmúlt évi helyezése. Magyarország ezzel az Európai Unió 28 országa közül a 24. helyen áll. A szocialista politikus arra hívta fel figyelmet, hogy Magyarország 2005 óta szerepel a versenyképességi rangsorban, és a mostani a legrosszabb helyezése – két éve még 48. volt –, és már Bulgária is megelőzi.

Burány beszélt arról is, hogy sajtóhírek szerint a kormány el akarja törölni a stabilitási törvényben meghatározott adósságszabályt. Szerinte ez – valamint a kormányzati honlapon található adósságmérő eltüntetése – annak a beismerése, hogy a kormány elveszítette az államadósság elleni háborút, az adósság ugyanis ma 2500 milliárddal több, mint a kormányváltáskor. Kitért arra, hogy tovább emelkednek a banki költségek, illetve hogy szerdán ismét drágultak az üzemanyagok, így három hét alatt a benzin 13, a gázolaj 16 forinttal kerül többe. Szerinte a kormánynak el kell számolnia azzal, mi értelme volt 500 milliárd forintért Mol-részvényeket venni, ha így sem tudja megakadályozni a sorozatos áremeléseket.

A családi adókedvezmény kiterjesztésének ötletét az MSZP-től lopta a Fidesz – jelentette ki Burány Sándor azzal kapcsolatban, hogy a szerdán kezdődő évadnyitó Fidesz-KDNP-frakcióülés egyik témája a kiskeresetű családok adókedvezménye lesz. „Azt szeretnénk, ha nemcsak Semjén Zsolt gyermekei kapnának állami támogatást, hanem a minimálbérből élő családok is” – fogalmazott, jelezve: a kormány sajnos csak részben „nyúlta le” javaslatukat. A rezsicsökkentésről, amely szintén a kormánypárti frakcióülés témája lesz, Burány Sándor azt mondta: a szocialisták csak olyan tehercsökkentést tudnak elképzelni, ami nem jár együtt más lakossági kiadások növekedésével.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. szeptember 04. 13:07
Atti! Most van a lecsószezon! Ilyenkor olcsóbb a snopszka is! Menjetk el! Davaj, el lehet menni! Dobrevék segítenek!Csak vigyázzatok, ott a fejbólintás a NEM, a fejrázás a TAGADÁS! Szokni kell!
Secnir
2013. szeptember 04. 12:16
mindamellett mesterházy hiába küszködik, amíg az mszp-ből ezeket a burányokat, puchokat ki nem bassza, addig nem lesz miniszterelnök.
Secnir
2013. szeptember 04. 12:13
bulgária jobban teljesít? már milyen szinten?
neven
2013. szeptember 04. 12:01
Szocikák ha ott annyira jobb az élet mint itt, akkor el lehet oda költözni!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!