Száz dollárt egy Facebook-üzenetért?

2013. január 02. 20:29

Mennyit fizetnénk egy Facebook-üzenetért? – vagy erre a kérdésre keresi a választ a legnagyobb közösségi média-szolgáltató, vagy egy komoly hiba csúszott a rendszerbe a PC Fórum szerint.

2013. január 02. 20:29

December közepén jelentette be a Facebook, hogy az üzenetküldés fizetőssé tételének lehetőségeit kutatja, és az amerikai felhasználók máris szembesülhettek bizonyos meglepő összegekkel. Az eredeti elképzelés szerint az oldal egy dollárt kért volna azon szövegek kézbesítéséért, amelyeket olyan személyeknek küldünk, akik még nem tartoznak ismerőseink körébe.

Ennek ellenére egyes felhasználóktól adott esetben száz dollárt, azaz 22 ezer forintnak megfelelő összeget kért a szájt. Nemfizetés esetén a Facebook felajánlotta az opciót, hogy a célszemély Egyéb mappájába kézbesíti a levelet, e mappa tartalmát azonban – tudvalevőleg – jellemzően nem követik nyomon a felhasználók.

A PC Fórum szerint a Facebook ilyen módon puhatolja ki, mennyit hajlandóak fizetni felhasználói egyetlen, eddig ingyenes üzenetért, de az is elképzelhető, hogy hibáról, vagyis „egy elszabadult algoritmusról” lehet szó.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. január 04. 18:08
Én 10.000 dollárt kérnék csak azért, hogy a sok süket felmehessen a "fészbujjra" !
impertinent
2013. január 03. 18:25
Még Fidesz oés Orbán kép sincs, amikor bejön a honlap.
OrangeOrder
2013. január 02. 21:48
Jóóó :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!