Családi blogtól kért bocsánatot az MTVA

2012. október 07. 09:46

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a nemzetközi sztenderdekkel ellentétben, ugyanarról a meccsről néhány percen át más-más műsort közvetített élőben Magyarországon, mint külföldön – közölte szeptemberben a Mishpaha blog. Bár az MTVA ezidáig tagadott, Böröcz István most bocsánatot kért a szerzőktől és a nézőktől.

2012. október 07. 09:46

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a nemzetközi sztenderdekkel ellentétben, ugyanarról a meccsről néhány percen át más-más műsort közvetített élőben Magyarországon, mint külföldön – értesült szeptemberben a Mandiner.média a Mishpaha blog cikke alapján. Az esetet az MTVA először képtelenségnek tartotta, a vádat visszautasította; a felelősséget az izraeli sport tévére, később a közvetítési jogokat birtokló cégre hárította. Miután a közmédia felszólította a blogot a róluk szóló bejegyzések eltávolítására, a Mishpaha Böröcz István vezérigazgatóhoz fordult, kérve, hogy hozza nyilvánosságra a cáfolatukat igazoló bizonyítékokat és az Alap belső vizsgálatát.

Egy héttel később a blog a következő válaszlevelet kapta: „A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, dr. Böröcz István korábbi minőségi kifogások kapcsán vizsgálatot rendelt el a 2012. augusztus 15-én megrendezett izraeli-magyar labdarúgó-mérkőzés közvetítésének lebonyolításával kapcsolatban. A részletes vizsgálat eredményeit áttekintve a vezérigazgató megállapította, hogy egy rövid ideig egy műszaki munkatárs figyelmetlenségéből adódóan más jel került továbbításra a magyar és más az izraeli televíziónézőknek. A hibát orvoslandó, dr. Böröcz István vezérigazgató a minőségbiztosítás érdekében a továbbiakban egy új ellenőrzési szintet építtet be minden hasonló jeltovábbítási folyamatba. A hibát vétő műszaki munkatárs írásbeli figyelmeztetésben részesült. Az érintettektől az MTVA ezúton is elnézést kér.”

A blog a levelet közölve azt írta: „korrekt és tisztességes” lezárásnak tekintik az MTVA közleményét. „Tisztelet érte, hogy belátták a hibájukat és nem ragaszkodtak körömszakadtukig a vállalhatatlan álláspontjukhoz. Őszintén értékeljük az önkritikájukat!” – írták.

A bloggerek úgy látják: az MTVA kommunikációs osztályának átalakításában, valamint a szóvivő távozásában valamelyest nekik is részük volt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thor911
2012. október 09. 11:42
Azt hiszem ez azért jellemzi az MTVA hozzáállását! Egészen addig tagadnak, fenyegetnek, követelőznek amíg rá nem kényszerítik őket hogy legalább KIVIZSGÁLJÁK(!!) hogy igaza lehet-e a kritikának! Szép új fideszes világ!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!