A közösségi piacra is betörhet a Microsoft

2012. június 27. 12:04

Több mint egymilliárd dollárért vásárolt közösségépítő céget a Microsoft. A cég a Yammer beolvasztásával egyértelműen jelezte: lehetőséget lát a közösségépítő és a cloud computing piacon.

2012. június 27. 12:04

Több mint egymilliárd dollárért vásárolt közösségépítő céget a Microsoft: összesen 1,2 milliárdot fizettek ki a Yammerért. A Microsoft ezzel egyértelműen jelezte: lehetőséget lát a közösségépítő és a cloud computing piacon.

A Yammer elsősorban az üzleti kapcsolatokra fókuszál és vállalati ügyfelekkel rendelkezik: több mint 200 ezer partnere között megtalálható a Ford és az eBay is. A Portfolio.hu cikkében a Forrester Research szakértőjét idézve azt írja: a Microsoft ezzel a lépéssel „megakadályozhatja, hogy a versenytársak veszélyeztessék piacvezető pozícióját és hosszú távon biztosíthatja a vezető szerepet az üzleti közösségépítésben”. A portál emlékeztet: a cég 2007 óta rendelkezik részesedéssel a Facebookban is, ami ma 26 millió darab részvényt jelent. Ezek értéke meghaladja a 800 millió dollárt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!