Megszűnik a korhatár előtti öregségi nyugdíj

2011. október 15. 11:27

2012-től nem lesz megállapítható a nyugdíjazás ilyen módon.

2011. október 15. 11:27

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter benyújtotta a képviselők elé a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot. Eszerint a korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-től nem állapítható meg, az azt megelőzően megállapított ilyen öregségi nyugdíjakra a nyugdíj kezdő napján hatályos szabályokat kell alkalmazni.

    
Jövő év január 1-jétől – a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt összegben – öregségi nyugdíjként kell továbbfolyósítani az 1949-ben vagy azt megelőzően született személyeknek egyebek között az előrehozott öregségi nyugdíját, a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíját, a korkedvezményes nyugdíját, a bányásznyugdíjat, továbbá a korengedményes nyugdíjat.
 
Az 1954-ben vagy azt megelőzően született, szolgálati nyugdíjban részesülő személynek a szolgálati nyugdíj csökkentések nélkül, teljes összegében jár továbbra is.
 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Praetor
2011. október 22. 00:51
tisztázzunk pár dolgot: 1. amit a kormány kiad hírt, az nem biztos hogy fél óra múlva nem változik meg... 2. adózni nem fognak, csak nem kapnak évente emelést, nagy különbség... 3. aki nem ért a nyugdíjhoz, az mit pofáz bele? 4. iszonyú nagy baromságokat írtok le
James
2011. október 16. 20:15
Az időbeli hatály általános szabálya és jogszabályi háttere Az időbeli hatály általános szabálya A bűncselekmény elbírálásakor az elkövetés idején hatályban lévő törvényt kell alkalmazni. A büntetőtörvény rendelkezései csak a hatálybalépése után elkövetett cselekményekre alkalmazhatók. Az új büntető jogszabály visszaható hatálya A visszaható hatály tilalma A 2. § I. fordulatának általános szabálya értelmében, amennyiben a bűncselekmény elkövetése és elbírálása között új büntetőtörvény lép hatályba, annak általában nincs visszaható ereje. A bűncselekményt a régi és nem az új rendelkezések szerint kell elbírálni. Ez áll összhangban a nullum crimen sine lege és a nulla poena sine lege alkotmányos alapelvével A büntetőjog általános szabályai További rendelkezések a visszaható hatály tilalmáról A visszaható hatály tilalmáról a Btk.-t módosító más törvényekben is található rendelkezés pl. 1993. évi XVII. tv.103. §-a., vagy a Btké. 10–17. §-ai. A 2. § alapján a jogalkalmazó csak a bűncselekmény elkövetésekor vagy csak a bűncselekmény elbírálásakor hatályos büntetőtörvény rendelkezéseit alkalmazhatja. Abban az esetben, ha e két időpont között egy olyan büntetőtörvény lépett hatályba, amely az elbíráláskor már nem volt hatályos, alkalmazása általában kizárt. Előfordulhat azonban, hogy e törvény szerint a cselekmény már nem bűncselekmény, de az újabb törvény ismét bűncselekménnyé nyilvánítja, ennek az újabb törvénynek nincs visszaható ereje. A nullum crimen sine lege elvéből következően az új törvény csak a hatálybalépése után elkövetett cselekményeket nyilváníthatja bűncselekménnyé. A büntetőtörvény időbeli hatályára vonatkozó rendelkezést a másodfokú bíróságnak a fellebbezési eljárás során is vizsgálnia kell; ha az elkövetéskor és az elbíráláskor hatályos törvényeken belül az elbírálást megelőzően további változás is történt a büntetőtörvényt érintően, ez a törvény alkalmazása szempontjából figyelmen kívül marad, mivel a törvény az időbeli hatály esetében csak két törvénynek – az elkövetéskor vagy az elbíráláskor hatályban levő jogszabálynak – az egybevetése alapján történő választás lehetőségére nyújt alapot. (BH 2000.476.)
romboló
2011. október 16. 19:57
akárhogy csúrik csavarják straszburgi itéletre kurva sok kártérítést fog visszamenőlegesen fizetni az összes rendvédelmis nyugdíjasnak a magyar állam, a ti adótokból kárörvendő gecik, orbán 2014-ben úgy fog szopni mint a torkos borz, mert normális dolgozó ember nem fog rá szavazni mert a társadalom dolgozó rétegeit szivatja, és ez a réteg fog szavazni
krisztoforo48
2011. október 16. 12:17
Örülök a sok szavazatnak,bár titkon reméltem,hogy sokan elsajátították az értő olvasást-hát ese gyütt be.Majleg közelebb:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!