Dokumentációs központ archiválja a miniszterek szerepléseit

2011. május 19. 09:07

A kabinet több mint tizenötmillió forintot költött tavaly a kormányzati vezetők nyilvános szereplésének archiválására - írja a NOL.

2011. május 19. 09:07

Több mint tizenötmillió forintot költöttek tavaly a kormányzati vezetők nyilvános szereplésének videofelvételen történő rögzítésére, archiválására. A felvételeket a január elsejével létrehozott Kormányzati Dokumentációs Központ tárolja - írta a Népszabadság.

A lap az után kért tájékoztatást a dokumentációs központról, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyilvánosságra hozott közérdekű adataiból azt olvasta ki, hogy a kormányváltás után több vállalkozói és megbízási szerződést kötöttek a „tervezett Kormányzati Dokumentációs Központ számára”.

A Népszabadság szerint a szerződések áttekintéséből csupán annyi derült ki, hogy három cég kapott megbízást arra, hogy a központ számára dokumentáció jellegű videofelvételeket készítsen a kormányzati vezetők nyilvános szereplésein, és ezeket dolgozzák fel, és saját eszközökkel archiválják.

A legnagyobb összegű megbízást több mint 7,4 millió forint értékben a BORG-S 2007 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kapta a tavaly szeptember elseje és december 15-e közötti időszakra. Ugyanerre a feladatra Pa-Art Kulturális Szolgáltató Bt.-vel és a Grey Hound Multimédia Kft.-vel pedig csaknem négymillió forintos szerződést kötöttek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. május 19. 18:19
ideje lenne végre felfogni, hogy a forradalom minden dicső tettét illően dokumentálni kell, hogy majdan a tekercseket a kedves vezér hagyatékát örző utókor tanulmányozhassa!
liberálzöld.
2011. május 19. 13:40
Gondolom, arra még mindig nincs pénz, hogy a kormányülések hanganyagát hivatalosan rögzítsék...
láma szeme
2011. május 19. 12:51
1. nem is igaz, mivel a Népszabadság írta 2. ha igaz is, minden forintja megérte 3. ha valami stikli is van benne, jobb lenne ha Gyurcsányék vitték volna haza a pénzt, ti hazátlan ballibsik? Valamit kihagytam?
Petrov
2011. május 19. 11:11
ezüsthajó, happy end már megint nem bírnak magukkal a fijjúk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!