A betegszállítás veszélybe került

2011. február 04. 10:27

Még mindig nincs megállapodás a szaktárca és a betegszállítók közt. A tárca a legfontosabb feladatának tartja, hogy egységes, mindenki számára hozzáférhető legyen a betegszállítás.

2011. február 04. 10:27

Veszélybe került a Mentők és a Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) szerint a betegszállítás ellátó rendszere azzal, hogy az Országos Mentőszolgálathoz akarják szervezni a betegszállítás irányítását.

A hatékonyság, a transzparencia és a betegút szervezése szempontjából az volna a legjobb, ha a jövőben a betegszállítás irányítását az OMSZ végezné el - mondta Beneda Attila. A kabinetfőnök szerint nem tudják, hogy a betegszállítók országos szervezetének mi az ellenérzése ezzel kapcsolatban. Kifejtette, hogy az irányítást az állam olyan módon venné át, hogy a betegszállítók erre beépített finanszírozását nem vonják el. A betegszállítók tapasztalt munkatársait pedig átvenné az OMSZ.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. február 04. 11:30
Alakul ez, alakul. A betegszállításból kimazsolázott fix szállítások, egyszerű betegutak sok pénz lefölözéséhez vezettek. Csapokat elzárni, maffiát kiiktatni. Hajrá, Szócska! Így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!