1,3 millió felett nem járna családi pótlék

2010. november 03. 12:18

Valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára.

2010. november 03. 12:18
Többféle változat fekszik még a kormány előtt a családi pótlék rendszerének átalakítása kapcsán, valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára.
 
Soltész Miklós szociális államtitkár még vasárnap nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas havi jövedelmű családok. Nyitrai Imre szerint a változás 12-15 ezer gyermeket érint, a megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány tíz százalékkal tudja növelni az ápolási díjat. Nyitrai az Új Megegyezés 2010 - Szociális Ágazati Konzultáció budapesti záróállomásán közölte, a jövő év közepén új szolgáltatási törvényt szeretnének kialakítani, az év elején pedig nemzeti szociálpolitikai koncepció születik majd. Soltész Miklós a konferencián a produktív családpolitika bevezetésének fontosságáról beszélt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. november 03. 19:55
"Elvesznek" szegényektől havi 30-at, de az IGAZSÁGOS csökkentett adójuk miatt havi 300 e. jobban járnak. Baromira kitoltak szegényekkel , szerintem mennek tüntetni a Lexusaikkal, meg a Mercijeikkel.
t34
2010. november 03. 18:39
1,3 milla? Huh, ezt megúsztam... asszem vagyunk így néhányan...
denever
2010. november 03. 14:03
alljunk mar ertelmesen a dologhoz. a "minimalberre bejelentett" dolognak kb vege. az adoelkerules mint olyan uldozendo, buntetendo. sokkal jobban, mint eddig. viva la adorendorseg. lehetoseg szerint a ket rosszat kezeljuk kulon. masreszt az 1.3 mio feletti dolog beteg. egyreszt, mivel elvileg "csaladi adozas van" nem az egyen, hanem a haztartas osszesitett jovedelmerol kell beszelni. mivel egyebkent hulyeseg az egesz. pl apa keres 1.5 misit, anya meg 60e-t. apa nem kaphat, hat majd naya jelentkezik, es majd o igen. ez ugye szart se er. az osszegnel pedig szamitasba kell venni az eltartott gyerekek szamat is, es ez alapjan kell megszabni a felso korlatot. tehat pl a haztartas osszjovedelmenek es az eltartot gyerekek szamanak a hanyadosa, magyarul az egy gyerekre eso jovedelemnek legyen plafonja. azontul ez meg mindig nem kezeli jol a nem berbol szarmazo jovedelmet, pl a vagyontagyak (ingatlan) eladasabol szarmazo jovedelmet. mert pl egy novemberben eladott lakas ara megdobja a kasszat, es akkor majd mi lesz? adobevallaskor vissza kell csengetni a kapott csaladi potlekot?
Zázrivecz
2010. november 03. 13:24
Aki 1 millát keres az sem a napi betevőért aggódik. Úgy, hogy nyugodtan alkalmazzunk kerek összegeket. Amúgy meg figyelembe kellene venni a gyermekek számát is. A nagycsaládosoknak némi kedvezményt kellene beépíteni. Apropó, akiknek nincs munkahelye és megélhetési gyerekgyárosok és kátrányos helyzetüek, azoknak is el kéne venni a segílyüket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!