Itt az egészségügyi csomag

2010. október 25. 07:20

A Magyar Nemzet megtudta: kész a kormány egészségügyi javaslatcsomagja. Megszűnnének a súlyponti kórházak és a fizetési kalkulációk, valamint nehezednének a patikalétesítés szabályai is. Semmelweis napját munkaszüneti nappá nyilvánítanák az egészségügyben.

2010. október 25. 07:20

Elkészült a kormány egészségügyi javaslatcsomagja. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentum alapján megszűnne a súlyponti kórházak intézménye és szigorodnának a patikalétesítési szabályok is. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium előterjesztése összesen tizenkét törvényt módosítana.

A lap úgy tudja: a kormány az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánítaná Semmelweis napját, július 1-ét. Megszüntetnék a szocialista kormányok által bevezetett elszámolási nyilatkozatot is, így a betegek nem kapnának többé fizetési előkalkulációt.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. október 25. 12:54
Hát akkor erről sincs túl sok elképzelésük.
gentry
2010. október 25. 12:14
Na ezeknek megint sikerült megragadni a lényeget: Semmelweis napot munkaszünetnek! Ez tényleg az egészségügy legégetőbb kérdése!!!
gabuci
2010. október 25. 11:51
Ha már a választási kampányban beígért fizetésemelés nem lesz az orvosoknak, legalább hangulatjavító intézkedésként megszüntetik a Eg.ügyi felügyeletet, és adnak egy szabadnapot.
trust
2010. október 25. 08:57
Igen, vagy, vagy! Bár nem tudni, de van aki már tudja, mi lesz. Én, mi viszont tudjuk, mit kaptunk az elmúlt jó pár évben. Nem volt vagy, vagy, kaptuk, amit adtak. Nincs pénz egészségügyre, orvosra, kórházra, mentőre. Amit befizettél egy életen át egészségügyi hozzájárulás gyanánt, az elfolyt, ki tudja hová. Talán ez volt a jó? Nekem nem, neked igen, akkor igazad van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!