Demszky: Kizárt, hogy gyanúsított legyek!

2010. július 27. 13:40

Demszky Gábort a Városházán kérdezték ki a BRFK emberei a Főkert-üggyel kapcsolatban. A főpolgármester a rendőrség udvarias gesztusának tartja, hogy nem kellett átmennie a Teve utcába, ugyanakkor kijelentette: kizárt, hogy gyanúsított legyen az eljárásban, nem is érez semmilyen felelősséget az esettel kapcsolatban.

2010. július 27. 13:40

Kizártnak tartja a főpolgármester, hogy gyanúsított lehetne a Főkert-ügyben. Demszky Gábor - kedd délelőtti tanúkénti kihallgatása után - azt mondta: nem érez sem politikai, sem más felelősséget a fővárosi cég ügyében.

A politikus a nyomozók kérésére hivatkozva nem közölt részleteket kihallgatásáról, de elmondta, udvarias gesztusnak tartja a rendőrség részéről, hogy nem a Teve utcába hívták be, hanem saját irodájában kérdezték ki. A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló Főkert Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen nyomoz a BRFK. A cég volt vezérigazgatója Kocsis László a Hír TV-nek nyilatkozott Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő kéréseiről, illetve arról, hogy havi 5 milliós védelmi pénzt kért tőle egy bizalmasuk. A Főkertnél folytatott nyomozás a cég kezelésében álló ingatlanok eladására is kiterjed.

Demszky az Index kérdésére beismerte, kizárólag ezzel az üggyel kapcsolatban keresték meg a nyomozók. Hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben más ügyekben is meghallgatják, azonban nem hiszi, hogy gyanúsított lehetne. Elmondta, ügyvédjével minden kérdésre válaszoltak, a Főkertnél történtekkel kapcsolatban pedig nem érez felelősséget.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2010. július 28. 00:14
Gábor, banyek! Nem érzel politikai felelősséget? Minden fővárosi cégből többedmagával visznek el gyanúsítottként igazgatókat. Kivétel alig akad. Minden fővárosi cég a közpénzek magáncsatornába terelésének volt az eszköze. És Te semmi politikai felelősséget nem érzel? Nem szégyelled magad?
Outer-senshi
2010. július 27. 23:35
Azt most azért szinte mindenki figyelmen kívül hagyta, hogy konkrétan mit is mondott Gábor!! Ugyanis a Főkert üggyel kapcsolatban tette a kijelentését!! Haha Attól még a többi ügyben lehet gyanúsított.
kulalak
2010. július 27. 23:11
A kep egy beszoritott, magyarazkodo embert mutat riporterek gyurujeben, mintha egy birosagi targyalasrol kijovet kaptak volna el. A hir meg az, hogy a Varoshazan volt a kerdezz-felelek. Nincs egy kib@szott terem pulpitussal hatterben Budapest jelkepevel ahol megjelenhet es valaszolhat riporterek kerdesire mint MINDENHOL Europaban kiveve itt a West Balkanon? Ez minosit DG, husz ev utan, hogy nincs kulturad.
Honfi-fi
2010. július 27. 21:13
Ez teljesen hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!